Τοπικές Ειδήσεις

Σύντομα σε λειτουργία το mega εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο!

Στο κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας θα λειτουργήσει το «mega» εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο. Η απόφαση ελήφθη στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και εκτιμάται ότι σ’ αυτό θα λειτουργούν 20 γραμμές εμβολιασμού σε 12ωρη βάση καθημερινά.
Για το θέμα μίλησε χτες στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης:
«Είναι γνωστό ότι εδώ και μέρες, τόσο ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης είχαν εκφράσει την αγωνία τους σχετικά με τους ρυθμούς των εμβολιασμών στη Ρόδο. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να βρεθεί λύση. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και οι κυβερνητικές αποφάσεις που ακολούθησαν, έγιναν μέσα από πιέσεις και διαδικασίες, με το σκεπτικό ότι, αφενός ανοίγει η τουριστική σεζόν, επανερχόμαστε στις δραστηριότητές μας και αφετέρου, είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι ρυθμοί.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις, μας ικανοποίησαν πολύ ενώ η ΠΝΑι και ο Δήμος Ρόδου, έδειξαν τον βαθμό ετοιμότητάς τους, με την επιλογή του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου.
Ήδη το επισκεφτήκαμε ενώ πέραν των κονδυλίων που θα διατεθούν και του προσωπικού που θα προσληφθεί άμεσα (με παρεμβάσεις της ΠΝΑι και του Δ.Ρόδου) βρίσκεται στη Ρόδο και ειδικό κλιμάκιο στο Κλειστό της Καλλιθέας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες, θα λειτουργήσει το «mega» εμβολιαστικό κέντρο που θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 20 εμβολιαστικές γραμμές σε 12ωρη βάση –που σημαίνει ότι με το μονοδοσικό εμβόλιο της johnson & johnson θα εμβολιάζονται από 1.500 – 2.000 άτομα, ημερησίως.
Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο και μέσα στον Ιούνιο, όποιος επιθυμεί θα έχει την δυνατότητα να εμβολιαστεί, ακόμη και από άλλες περιοχές της χώρας που θα βρίσκεται εδώ για λόγους εργασίας κ.λπ.
Αυτό, μαζί με την διάθεση των εμβολίων, ανοίγει πλέον τον δρόμο για να χτίσουμε το τείχος της ανοσίας που επιθυμούμε, για να είμαστε κι εμείς ασφαλείς αλλά και να γνωρίζουν οι επισκέπτες μας ότι είμαστε ένας ασφαλής προορισμός» ανέφερε.
Ο κ. Καρίκης, είπε ακόμη πως από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και να είναι πλέον εύκολο να βρουν ραντεβού για εμβολιασμό.
Επιπλέον, οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη για να διαμορφωθούν οι εγκαταστάσεις ώστε να υπάρχει ένας πλήρης, οργανωμένος χώρος για τους εμβολιασμούς ενώ πρόταση των κ.κ. Χατζημάρκου κ Καμπουράκη είναι όποιος κάνει το εμβόλιο, να φεύγει με το χαρτί της βεβαίωσης στο χέρι.
«Το ένα στάδιο είναι το γραφειοκρατικό, το δεύτερο είναι οι εμβολιαστικές γραμμές και το τρίτο είναι η διάθεση της βεβαίωσης ότι εμβολιάστηκε. Τα κονδύλια είναι δεσμευμένα και είμαστε ικανοποιημένοι που η Ρόδος θα πρωτοπορήσει και θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε μαζικούς εμβολιασμούς».
Σημειώνεται, πως το «mega» εμβολιαστικό κέντρο στο κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας στη Ρόδο, θα λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα που υπάρχουν στο νησί.

Υπέρ του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Με ενστάσεις από πλευράς της μειοψηφίας, ψηφίστηκε προχθές το απόγευμα, όπως έγραψε η dimokratiki.gr, η εισήγηση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη για τη δημιουργία και λειτουργία του mega- εμβολιαστικού κέντρου στο κλειστό γήπεδο της Καλλιθέας.
Σημειώνεται ότι της αποφάσεως προηγήθηκε έλεγχος καταλληλότητας του χώρου από επιτελείς της πολιτικής προστασίας που επισκέφθηκαν δεκάδες ακίνητα στο νησί ενώ από χθες το πρωί έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου για την μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου έως το τέλος του τρέχοντος μηνός σε κέντρο με 25 γραμμές (το μέγιστο) εμβολιασμού, την διαμόρφωσή του εσωτερικά όσο και του περιβάλλοντος χώρου και επιπλέον για την πρόσληψη 200 περίπου ατόμων σε εκτέλεση τροπολογιών που θα ψηφιστούν σήμερα, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο εμβολιαστικό κέντρο μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εν πάση περιπτώσει το δημοτικό συμβούλιο συνεκλήθη με την αρ.πρωτ. 2/21677/11.05.2021 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου κ. Μιχαήλ Σοκορέλου, η οποία δημοσιεύθηκε και κοινοποιήθηκε νομότυπα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.
Ενημερώθηκαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με email για το θέμα της εκτακτης δια περιφοράς συνεδρίασης και για την εισήγηση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, η οποία έχει ως εξής:
”Έχοντας υπόψη:
α) ότι με την υπ’ αρ. 984/27-12-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του «Κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας» στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε., μέχρι τις 31-05-2021.
β) την επιτακτική και κρίσιμη αναγκαιότητα άμεσης διάθεσης στεγαστικού κατάλληλου χώρου, που κατά θέση, προσβασιμότητα, έκταση και εγκαταστάσεις, να επιτρέπει και να εξυπηρετεί τον καθολικό και πλήρη μαζικό και τάχιστο εμβολιασμό του συνολικού πληθυσμού του νησιού μας, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson (ή άλλο), σύμφωνα με την σημερινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για ολοκλήρωση των καθολικών εμβολιασμών του μονίμου πληθυσμού έως την 30η Ιουνίου 2021,
γ) τις διατάξεις του άρθρου 185, του Ν.3463/2006, (Δ.Κ.Κ.)
Εισηγούμαστε
α) την άμεση και παραχρήμα ανάκληση της παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας, που έγινε προς στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε.

β) την μη περαιτέρω επέκταση και μη ανανέωση της σύμβασης, τής ως άνω παραχώρησης προς στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε., δηλαδή την άμεση από σήμερα λύση της παραχώρησης.
Υ) την άμεση και παραχρήμα, από σήμερα και μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2021, παραχώρηση και διάθεση του «Κλειστού Γυμναστηρίου Καλλιθέας», προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κάθε άλλη αρμόδια οντότητα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ., που θα συμμετέχει στον καθολικό και πλήρη άμεσο μαζικό εμβολιασμό του συνολικού πληθυσμού, με μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson (ή άλλο), για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, για να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια του πληθυσμού και για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή και απαραίτητη έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας, η απασχόληση, το εισόδημα και η οικονομία του νησιού μας, χωρίς μισθωτικό αντάλλαγμα ή άλλη οικονομική αποζημίωση, πλην όμως με την υποχρέωση ανάληψης από τους παραπάνω φορείς της λειτουργίας και των δαπανών (πχ. αναβάθμιση πρόσβασης, χώρων στάθμευσης, κ.λπ., συντήρησης και επισκευών κατά την περίοδο παραχώρησης, κ.λπ.) ως και της επιστροφής-απόδοσης κατά τη λήξη, εις τον Δήμο Ρόδου και στον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., στην ίδια κατάσταση που παραδίδεται το ακίνητο και οι εγκαταστάσεις του, εξουσιοδοτούμενου του Δημάρχου Ρόδου, για την άμεση ρύθμιση και υπογραφή όλων των απαραίτητων σχετικών (π.χ. σύμβαση, κ.λπ.)”.
O επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Φ. Χατζηδιάκος επί της ουσίας συμφώνησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο νησί, όμως διαφώνησε με την εισήγηση του δημάρχου ως προς τη δημιουργία του στο Φαληράκι, υποστηρίζοντας ότι δεν εξυπηρετεί την πλειονότητα του πληθυσμού της πόλης και των άλλων δημοτικών ενοτήτων. Πρότεινε την δημιουργία του στο δημοτικό κτήριο του Ροδινιού ή του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου στο «Καλλιπάτειρα» ή στα πρώην εξωτερικά ιατρεία του παλαιού νοσοκομείου ή και στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Βενετοκλείου.
Με την εισήγηση του κ. Χατζηδιάκου δεν συμφώνησε το μέλος της παρατάξεώς του κ. Γιώργος Πόκκιας, που ψήφισε υπέρ της προτάσεως του δημάρχου Ρόδου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ» κ. Δημήτρης Κρητικός πρότεινε να επιλεγεί ένας χώρος στην πόλη της Ρόδου, όπως το Ροδίνι, το Καλλιπάτειρα ή κάποιο άλλο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και ψήφισε «παρών». Υπέρ ψήφισαν ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Καλετός Πότσος και ο Κωνσταντίνος Τσουρούτης. Επίσης θετικά ψήφισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλυθιών κ. Παναγιώτης Αντωνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου