Ρεπορτάζ

Προετοιμασίες στο Δημαρχείο για τη διεξαγωγή των εκλογών

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες που γίνονται στο Δήμο Ρόδου για τη διεξαγωγή των εκλογών της 18ης και της 25ης Μαΐου.

Η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου έχει «γεμίσει» ήδη με το εκλογικό υλικό, που θα πρέπει να σταλεί στα εκλογικά τμήματα του νησιού μας.

«Εμείς έχουμε την ευθύνη για την συγκέντρωση των ψηφοδελτίων που σχετίζονται με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το υλικό θα τοποθετηθεί στους σάκους και θα σταλεί στα εκλογικά τμήματα του νησιού μας», δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος Ληξιαρχείων και Μητρώου του Δήμου Ρόδου κ. Δημήτρης Κυπριώτης.
Στο Δήμο Ρόδου έχουν σταλεί ήδη αρκετές κάλπες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

«Την πρώτη Κυριακή θα στηθούν 408 κάλπες σε 204 εκλογικά τμήματα. Τα 80 θα είναι στη Ρόδο και τα 124 στις δημοτικές ενότητες», εξήγησε ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης.
«Τη δεύτερη Κυριακή, 25 Μαΐου, θα στηθούν 612 κάλπες εξαιτίας των επαναληπτικών εκλογών στην ΤΑ και για τις ευρωεκλογές», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης.

Με ευθύνη των αρμοδίων στελεχών στους εκλογικούς σάκους θα τοποθετηθούν διάφορα άλλα υλικά που θα χρειαστούν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
«Στους σάκους θα τοποθετήσουμε όσα υλικά χρειάζονται τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Θα μεριμνήσουμε ακόμη και για την τροφή και το νερό, που θα χρειαστούν την Κυριακή», δήλωσε ο κ. Κυπριώτης.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 24.00 του Σαββάτου, 17 Μαΐου.

Ο κ. Κυπριώτης αναφέρθηκε και στη μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές της ΤΑ από το Δήμο Ρόδου.
«Την ευθύνη για την μετάδοση των αποτελεσμάτων θα έχει το τμήμα πληροφορικής του Δήμου Ρόδου. Εμείς θα στέλνουμε e-mail με τα αποτελέσματα. Ετσι θα γίνεται αυτόματα η ενημέρωση ενός ειδικού λογισμικού που έχει δημιουργηθεί, για την μετάδοση των αποτελεσμάτων”, δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης και πρόσθεσε πως τη δεύτερη Κυριακή, 25 Μαΐου, θα μεταδοθούν με ευθύνη του Δήμου Ρόδου τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών της ΤΑ και των ευρωεκλογών.

«Θα δίνουμε στοιχεία σχετιζόμενα με συνδυασμούς και κόμματα. Δεν θα έχουμε δεδομένα για τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων», δήλωσε ο κ. Κυπριώτης.

Την ευθύνη για την αποστολή του εκλογικού υλικού στα νησιά έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου