Εναν άνδρα, ηλικίας 47 ετών, που εμπορευόταν μέσω facebook πανεπιστημιακές και διπλωματικές εργασίες, συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ψευδή αναφορά στην Αρχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς αναλάμβανε την εκπόνηση και επιμέλεια πανεπιστημιακών εργασιών έναντι αμοιβής. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 47χρονος συνεργαζόταν τουλάχιστον με 108 άτομα, τους οποίους χρησιμοποιούσε ως συντάκτες των εργασιών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκπόνηση πανεπιστημιακών, πτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών, τις οποίες και παρέλαβαν, διακόσια άτομα, ενώ το κέρδος και το «πελατολόγιο» θα προκύψει από την περαιτέρω ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων.

Ενδεικτικά, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι διπλωματικές εργασίες αφορούν στις ειδικότητες των Πανεπιστημιακών Σχολών:

– Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού

– Πνευματικά Δικαιώματα

– Πληροφορική

– Εμπορία- Διαφήμιση

– Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

– Διοίκηση Επιχειρήσεων

– Τουριστικά

– Νευρολογία- Νευροφυσιολογία

– Ιστορία

– Προσχολική Εκπαίδευση

– Μarketing

– Internet και Γεωργία

– Βιομηχανικά Απόβλητα

– Δυναμική Κατασκευών

– Νεοελληνική Γλώσσα

– Εργασιακό Άγχος

– Φιλολογία

– Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

– Φυσικό Αέριο

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Το προανακριτικό υλικό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ονομαστικός κατάλογος των φοιτητών, που αγόρασαν την διπλωματική εργασία τους, αλλά και των συντακτών των εν λόγω εργασιών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ