Ειδήσεις

Άρθρο του Γιώργου Μαρή – Υποψήφιου με την Ροδιακή Δημιουργία

Για την Ρόδο που ονειρευόμαστε – Μαρής Γιώργος – Υποψήφιος Δημοτικός

Σύμβουλος με τον Χατζή Χατζηευθυμίου

Αυτή την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου όλα φαίνεται να έχουν σταματήσει. Οι «επαγγελματίες» της πολιτικής προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν ευθύνονται αυτοί για τα μαύρα χάλια της Ρόδου.

Έχουν καταρρεύσει όλες οι δομές και οι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν λειτουργεί τίποτα και σε κανένα τομέα. Φαίνεται σαν να μας κυβερνά ο κανένας.

Όμως τα προβλήματα μας δεν είναι ορφανά. Δεν μπορούμε να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να διοικούν ανεπιτυχώς αυτό τον τόπο.

Για αυτό το λόγο ποτέ άλλοτε ο τόπος μας δεν είχε τόσο ανάγκη την αλλαγή. Μπροστά στις τόσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και είναι πάρα πολλές κανένας αξιόλογος συμπολίτης μας δεν περισσεύει.

Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε ριζικά τον κόσμο μας. Να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο που τόσο αγαπάμε.

Για την Ρόδο που ονειρευόμαστε.

Γιώργος Μαρής

Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Μαρής γεννήθηκε στην Ρόδο στις 25 Ιουνίου του 1979. Κατέχει τον τίτλο του Visiting Research Fellow στο Κέντρο Παγκόσμιας Πολιτικής Οικονομίας και στην Σχολή Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Sussex στην Αγγλία.

Τελείωσε με άριστα το διδακτορικό του από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο την Πολιτική Οικονομία της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης και την ΟΝΕ. Επίσης έχει τελειώσει με έπαινο το Μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Kings College του Λονδίνου καθώς και με άριστα το μεταπτυχιακό στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στην Μεσόγειο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης με εξειδίκευση Δημόσιων Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει ακόμα υπάρξει ερευνητής στην Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική στο Jean Monnet European Center of Excellence του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και έχει συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα Πολιτικής Τεχνολογίας στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής» ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Νεολαίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμα εργάστηκε σαν ερευνητής στο Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝ.ΕΜ.Υ-ΕΣΕΕ) στην μελέτη με τίτλο “Έρευνα αντιλήψεων και ικανοποίησης των επισκεπτών – τουριστών για την τοπική εμπορική αγορά”.

Επίσης ήταν υπεύθυνος για την μετάφραση της Εθνικής Έκθεσης του προγράμματος “GATE: Guardians Against Child Trafficking and Exploitation” που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μέριμνας και Οικογένειας του Παιδιού.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Πολιτική των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων» που εκδόθηκε από τον Παπαζήση το 2012 (μαζί με τους καθηγητές Παντελή Σκλιά και Σπύρο Ρουκανά). Αυτή την εποχή ολοκληρώνει το δεύτερο βιβλίο του που θα έχει τον τίτλο «Η Νέα Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία».

Έχει γράψει κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν από την Routledge, τις εκδόσεις Λιβάνη και τις εκδόσεις Παπαζήση. Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως για παράδειγμα το Perspectives on European Politics and Society, το International Journal of Monetary Economics and Finance και το Foreign Affairs.

Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί στο London School of Economics, στο Goldsmiths του Λονδίνου, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αθήνα, στο Νις, και στην Θεσσαλονίκη.

Τον Ιούνιο του 2014 θα συμμετάσχει επίσης σε ένα συνέδριο για το μέλλον της Ευρωζώνης στο

Tilburg της Ολλανδίας. Ανάμεσα στα άλλα έχει αρθρογραφήσει στο Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής, στο EuroActiv, στο European Strategist, στο Βήμα, στην Ελευθεροτυπία στο ΣΚΑΙ
και σχεδόν σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Τα ακαδημαϊκά έτη του 2012 και του 2013 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστική Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου