Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Μαύρου αλλά και το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα και τους Παλαίμαχους της ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί αύριο στις 19:00 στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας, στην μνήμη του Γιώργου Τανίδη.
Πρώτος τον λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος ευχαρίστησε τον Θωμά Μαύρο, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο της Ρόδου, και τους Βετεράνους της ΑΕΚ για την παρουσία τους στο νησί μας.
Απευθυνόμενος στον Θωμά Μαύρο, δήλωσε ότι άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κοινωνία, καθώς αποτελεί παράδειγμα ήθους εντός και εκτός γηπέδων, και ότι είναι ίνδαλμα για τις παλαιότερες και νεώτερες γενιές.
Αναφερόμενος στο βιβλίο ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι ο Δήμος και ο ΔΟΠΑΡ πάντα θα στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο του Θωμά Μαυρού πολύ σημαντικό, καθώς το ποδόσφαιρο διαμορφώνει και απηχεί στην ίδια την κοινωνία.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Θωμάς Μαύρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τα καλά του λόγια και δήλωσε ότι το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, προκειμένου να τα ενθαρρύνει για να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
Δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Ρόδο μετά από αρκετά χρόνια, ευχαρίστησε όλους για την αγάπη προς το πρόσωπό του, ενώ αναφέρθηκε στον φίλο του Μανώλη Κώτη με τον οποίον υπήρξαν συμπαίκτες και μοιράστηκαν σημαντικές στιγμές με την φανέλα της ΑΕΚ.
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής αναφέρθηκε στους Παλαίμαχους της ΑΕΚ και τον Θωμά Μαύρο που μεγάλωσαν γενιές μέσα από το ποδόσφαιρο και τόνισε ότι ο ΔΟΠΑΡ συνεχίζει να κάνει πράξη την εντολή του δημάρχου για παιδαγωγικό αθλητισμό, ενώ μίλησε και για τις δυσκολίες τέτοιων εκδηλώσεων λόγω μετακινήσεων στο νησί μας.
Κλείνοντας, ο Στέφανος Κυριαζής κάλεσε όλους να παρευρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Μαυρού, όπως και στο αυριανό φιλικό παιχνίδι για να τιμήσουν τους Βετεράνους της ΑΕΚ, αλλά και την μνήμη του Γιώργου Τανίδη.
Τέλος, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα, Ηλίας Βασιλαράκης και Γιάννης Χαλκιάς που μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τον Θωμά Μαύρο και τους Βετεράνους της ΑΕΚ, επισήμαναν ότι το αυριανό φιλικό παιχνίδι έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα γι’ αυτό αποφασίστηκε η συμβολική τιμή του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, ενώ αναφέρθηκαν και στο πρόγραμμα της αυριανής ημέρας, αφού στις 16:00 θα αγωνιστούν τα τμήματα Τζουνιορ και Προτζούνιορ του Α.Σ. Ρόδος, του Διαγόρα και του Φοίβου και στις 19:00 θα ξεκινήσει το φιλικό. Επίσης ευχαρίστησαν την φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου και τον κ. Χατζηβασιλείου.
Να σημειώσουμε ότι ο Θωμάς Μαύρος δώρισε στους Φώτη Χατζηδιάκο και Στέφανο Κυριακή το βιβλίο του και εκείνοι με την σειρά τους του δώρισαν ένα βιβλίο με την ιστορία του νησιού μας, ενώ ο Γιάννης Καραντάνης εκ μέρους του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα, έδωσε στον δήμαρχο το πρώτο καταστατικό του Α.Σ. Ρόδος με ημερομηνία 18/8/1968.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ