Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν τις ποινές στους ποδοσφαιριστές και την τύχη των μην διεξαχθέντων αγώνων.
Βαριά καμπάνα επεφύλασσε η Π.Ε. στην ομάδα του Α.Σ. Τήλος για τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρδου. Η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε τιμωρία αφαίρεσης 10 βαθμών από τον σύλλογο και χρηματικό πρόστιμο.
Τιμωρία για το συγκεκριμένο παιχνίδι επεβλήθη και στον Ηρακλή Λάρδου, καθώς θα αγωνιστεί για τρία παιχνίδια μακριά από την έδρα του.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Απόλλωνας Απολλώνων- Ηρακλής Λάρδου στις 01/04 (20η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Απολλωνων Στ. Πλάτση, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Δαμάγητος- Ευαγόρας στις 31/03 (20η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Δαμάγητου Μ. Λενιού, ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά έργω (πτύσιμο) σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Δωριέας- Αλθαιμένης στις 01/04 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αλθαιμένη, Α. Μανωλάκη, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ και Άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Θύελλα Πυλώνας- Ροδιακός στις 01/04 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Θύελλας Πυλώνας, G.Gjeta, ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1γ’ και Άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Ορφέας- Ακουσίλαος στις 25/03 (7η αγωνιστική- Παιδικό)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Ορφέας- Ακουσίλαος για το Παιδικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου στις 25/03/2018, κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του σωματείου του Ακουσίλαου λόγω μη προσέλευσης την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα της ομάδος του Ορφέα (άρθρο 21’ παρ. 3α΄του ΚΑΠ). Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ από την ομάδα του Ορφέα αφαιρούνται τρείς βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολόγια.
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Ακουσίλαος). Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, και την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης στο σωματείο του Ακουσίλαου (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ και βάσει της προκήρυξης Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου 2017-2018).
Καλυμνιακός- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 25/03 (13η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφαίνεται ότι η αδυναμία προσέλευσης της ομάδος της Αναγέννηση Ασφενδιού στον αγώνα με τον Καλυμνιακό στις 25/03/2018 για το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της (άρθρο 17’ παρ. 4’ του ΚΑΠ). Απαλλάσσει την ομάδα της Αναγέννηση Ασφενδιού από την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση. Διατάσσει τον επανορισμό του μη τελεσθέντος αγώνος, μέσα σε χρονικό διάστημα εντός δεκαπέντε ημερών, από την έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 21’ παρ. 2α’ του ΚΑΠ.
Ένσταση σωματείου Καλυμνιακού
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ με την υπ.αριθμ. 28/12.04.2018 απόφαση της απορρίπτει ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως παραβόλου, την ένσταση του σωματείου του Καλυμνιακού κατά του σωματείου της Αναγέννηση Ασφενδιού.
Ηρακλής Λάρδου- Α.Σ. Τήλος στις 16/03 (18η αγωνιστική)
1. Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφαίνεται ότι, ο διακοπείς αγώνας Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου στις 16/03/2018 Ηρακλής Λάρδου- Α.Σ. Τήλος λόγω αποχωρήσεως της ομάδος του Α.Σ. Τήλος πριν την κανονική λήξη του αγώνος, κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ομάδος του Ηρακλής Λάρδου και από την τρέχουσα βαθμολογία του Α.Σ. Τήλος αφαιρούνται δέκα βαθμοί και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ. (άρθρο 21’ παρ. 3’ περ. ΙΙ δ΄ του ΚΑΠ). Σύμφωνα με το Άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Ηρακλής Λάρδου).
2. Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι το εγκαλούμενο σωματείο τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτό πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο του Ηρακλή Λάρδου την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για τρείς αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ (άρθρο 15’ παρ. 6’ περ. α’ και δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 13/05/2018 (άρθρο 23’ παρ. 2’ του Π.Κ.).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ