ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεγάλες ανατροπές στον δρόμο προς τις κάλπες

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Κάλπη 2

Ενα ιδιαι­τέ­ρως ρευστό και συνεχώς μετα­βαλ­λό­μενο πολι­τικό σκηνικό κατα­γρά­φουν όλες οι τελευ­ταίες δημο­σκο­πή­σεις, καθώς οι θετικές εξε­λί­ξεις στην οικο­νο­μία από την μία πλευρά, αλλά και ενδε­χό­με­νες απρό­βλε­πτες πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις (τύπου Μπαλ­τά­κου) από την άλλη, προ­δια­θέ­τουν για ένα 40ήμερο ανα­τρο­πών που θα καθο­ρί­σει σε μέγιστο βαθμό και το απο­τέ­λε­σμα της κάλπης, κυρίως των ευρω­ε­κλο­γών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτι­μούν ότι στο διά­στημα που θα μεσο­λα­βή­σει έως τις εκλογές του Μαΐου θα καταρ­ρεύ­σει η «επέν­δυση» του ΣΥΡΙΖΑ σε μια απο­κλει­στικά αντι­μνη­μο­νιακή στρα­τη­γική, καθώς όπως λένε «πολύ σύντομα θα αντι­λη­φθούν και στην “τσέπη” τους οι πολίτες την αλλαγή σελίδας στην οικο­νο­μία», ελπί­ζο­ντας ταυ­τό­χρονα πως οι εξε­λί­ξεις στην οικο­νο­μία δεν θα «σκια­στούν» από νέα γεγο­νότα που θα αλλά­ξουν και πάλι την πολι­τική ατζέντα.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Στην κυβέρ­νηση ανα­μέ­νουν ότι μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας στις αγορές, θα υπάρ­ξουν άμεσα ανά­λο­γες κινή­σεις από μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους, οι οποίοι θα ανα­ζη­τή­σουν πηγές χρη­μα­το­δό­τη­σης στο εξω­τε­ρικό με απο­τέ­λε­σμα να ενι­σχυ­θεί η ρευ­στό­τητα στην αγορά, αλλά και να υλο­ποι­η­θούν κάποια σημα­ντικά επεν­δυ­τικά σχέδια που θα συμ­βά­λουν στη δημιουρ­γία νέων θέσεων εργα­σίας.

Ταυ­τό­χρονα εκτι­μούν ότι με τη διανομή -στις αρχές Μαΐου- του κοι­νω­νι­κού μερί­σμα­τος σε περισ­σό­τε­ρους από ένα εκα­τομ­μύ­ριο δικαιού­χους, σε συν­δυα­σμό με τη μείωση των ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών, θα αντι­λη­φθούν όλοι οι πολίτες την αλλαγή του κλί­μα­τος στην οικο­νο­μία,

Οι εξε­λί­ξεις αυτές, υπο­στη­ρί­ζουν στενοί συνερ­γά­τες του Αντ. Σαμαρά, θα οδη­γή­σουν σε μια ανα­τροπή του πολι­τι­κού σκη­νι­κού, αφού όπως λένε «όλες οι τελευ­ταίες δημο­σκο­πή­σεις κατα­γρά­φουν τη διάθεση των πολιτών να στη­ρί­ξουν την πολι­τική στα­θε­ρό­τητα και την προ­ο­πτική εξόδου από την κρίση».

Οι ίδιοι επι­ση­μαί­νουν επίσης τη δημο­σκο­πική καθή­λωση του ΣΥΡΙΖΑ, απο­τέ­λε­σμα όπως λένε «της στείρας αντι­μνη­μο­νια­κής στρα­τη­γι­κής του» και υπο­στη­ρί­ζουν ότι η Κου­μουν­δού­ρου απέτυχε να κεφα­λαιο­ποι­ή­σει ακόμη και το «δώρο» του Παν. Μπαλ­τά­κου.

Προς τούτο επι­κα­λού­νται τις δημο­σκο­πή­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν το πρώτο 48ωρο μετά τη δημο­σιο­ποί­ηση των υπό­γειων σχέσεων του πρώην γενικού γραμ­μα­τέα της κυβέρ­νη­σης με στελέχη της Χρυσής Αυγής και των μετρή­σεων που έγιναν στο τέλος της περα­σμέ­νης εβδο­μά­δας και στις οποίες φαί­νε­ται πως ουσια­στικά εξα­νε­μί­στη­καν τα όποια κέρδη υπήρξαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να επα­να­κά­μπει άμεσα, κυρίως λόγω των θετικών εξε­λί­ξεων στον χώρο της οικο­νο­μίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτι­μούν ότι η προ­χθε­σινή επι­τυ­χής επι­στροφή της χώρας στις αγορές θα δώσει νέα ώθηση στην κυβέρ­νηση, γεγονός που θα κατα­γρα­φεί στις επό­με­νες δημο­σκο­πή­σεις, ενώ υπο­στη­ρί­ζουν ότι, με βάση τα σημε­ρινά δεδο­μένα, θα ξεκι­νή­σει και μια στα­διακή απο­δυ­νά­μωση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως λένε απέτυχε να δώσει δημο­ψη­φι­σμα­τικό χαρα­κτήρα στις εκλογές του Μαΐου.

ΥΠΟΘΕΣΗ

ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Στελέχη, ωστόσο, της κυβέρ­νη­σης δεν κρύβουν και την ανη­συ­χία τους για το πώς μπορούν να επη­ρε­ά­σουν την κοινή γνώμη νέα απρό­βλε­πτα γεγο­νότα ή «ουρές» της υπό­θε­σης Μπαλ­τά­κου, καθώς κανείς δεν γνω­ρί­ζει αν υπάρ­χουν και άλλα βίντεο στην κατοχή στε­λε­χών της Χρυσής Αυγής και κυρίως το περιε­χό­μενο των συνο­μι­λιών που έχουν κατα­γρα­φεί σε αυτά.

Σε κάθε περί­πτωση, πάντως, άπαντες συμ­φω­νούν ότι το πολι­τικό σκηνικό, 40 ημέρες πριν από τις εκλογές, παρα­μέ­νει απόλυτα ρευστό και δεν απο­κλεί­ουν ανα­τρο­πές ακόμη και την τελευ­ταία εβδο­μάδα, αν και επι­μέ­νουν ότι «τον πρώτο και τελευ­ταίο λόγο θα τον έχουν οι εξε­λί­ξεις στην οικο­νο­μία».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.