Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα σε πάρκο στο κέντρο της Αγκυρας, σύμφωνα με αξιωματούχο των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. Όπως μεταδίδει το CNN Turk, επικαλούμενο την πρώτη ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 27, ενώ υπάρχουν 75 τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 από τους τραυματιες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο Guvenpark στην περιοχή Kizilay στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά σε ένα σημείο που βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια. Πλήθος οχημάτων τυλίχτηκαν στις φλόγες. Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι NTV, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν κοντά σε στάση λεωφορείου.

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της Άγκυρας, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τη δημοσίευση πληροφοριών για το γεγονός, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη ασφαλείας των τουρκικών αρχών.

Η έκρηξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και πάλι στο κέντρο της Άγκυρας, που προκάλεσε το θάνατο 29 ανθρώπων

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ