Ειδήσεις

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε πρώην εκπαιδευτικό

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ένας πρώην εκπαιδευτικός, που κρίθηκε ένοχος απόπειρας εκβίασης (με απειλή βλάβης του λειτουργήματος) κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δικηγόρου.

Η δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου για εξύβριση κατ’ εξακολούθηση έπαυσε υπό όρους δυνάμει ευεργετικής διάταξης σε σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος, που έχει καταδικαστεί κι άλλες τρεις φορές για συκοφαντικές δυσφημίσεις μέσω του διαδικτύου, χθες απουσίαζε από τη δίκη.

Από τη σύνθεση του δικαστηρίου εξαιρέθηκαν με την έναρξη της διαδικασίας, δυνάμει βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, δύο δικαστές, οι οποίοι έχουν ήδη ασκήσει μηνύσεις σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση διότι σε σχόλια και αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τους παρουσιάζει ως μέλη παραδικαστικού κυκλώματος.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή διαδικασία, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, αναγνώσθηκε το σύνολο του υλικού της δικογραφίας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ότι στη Ρόδο, κατά τα χρονικό διάστημα από 12-11-2010 έως και 1-12-2010, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, με πρόθεση ενεργώντας και ενώ είχε αποφασίσει να εξαναγκάσει τον εγκαλούντα, δικηγόρο Ρόδου, να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 1.000 €, χωρίς ο εγκαλών να το οφείλει, τον απειλούσε με επικείμενη βλάβη του δικηγορικού λειτουργήματος, που ασκεί στη Ρόδο, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, και συγκεκριμένα με επικείμενη δημοσίευση δυσφημιστικών για την επαγγελματική του υπόσταση σχολίων στα Μ.Μ.Ε., στον έντυπο αλλά και στον ηλεκτρονικό Τύπο (Εφημερίδες και Internet).

Ισχυρίστηκε ότι δήθεν ο εγκαλών δικηγόρος εισέπραξε δολίως ποσό 1.000 €, και κατέθεσε εκπρόθεσμη ανακοπή ερημοδικίας ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου κατά απόφασης του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος απειλούσε τον εγκαλούντα αποστέλλοντας σε αυτόν, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου, με το εξής περιεχόμενο: «… Αύριο βγάζω το όνομά σας στον αέρα, 1.000 € για ανακοπή ερημοδικίας !! Εκπρόθεσμα!! Απώλεια δικαιώματος αναίρεσης ! Αίσχος! Στο τέλος της εβδομάδας. … όχι μόνο θα βγει στα κανάλια, και στις εφημερίδες και σε 3 ιστοτόπους. Και αναφορά στο Υ.Δ. … Να μάθει η Ελλάδα πόσο χρεώνει ο (…) τη σελίδα την εκπρόθεσμη … Το θέμα θα το βγάλω σε όλη τη χώρα… Δώσε πίσω τα λεφτά, αλλιώς το βγάζω παντού, εφημερίδες και ιστοσελίδες… Την Παρασκευή το στέλνω στα τοπικά … Όλα στα Μ.Μ.Ε., θα σε κάνω εγώ να ντρέπεσαι να αντικρίσεις τους συναδέλφους σου και να κατέβεις στο δρόμο. … Παρασκευή πρωί το στέλνω σε 60 mail πρακτορείων ειδήσεων… Σε όλη την Ελλάδα ο (…). … κάτσε και θα δεις σε δυο μέρες. … Την Παρασκευή παντού. Πανελληνίως».

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν υλοποίησε τις απειλές του, καθώς δεν επήλθε τελικά η περιουσιακή ζημία του εγκαλούντος, ο οποίος δεν ενέδωσε και δεν κατέβαλε στον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 1.000 €.
Ο δικηγόρος καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου παρουσίασε σειρά από στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι συκοφαντείται συστηματικά από τον κατηγορούμενο με αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου