Τοπικές Ειδήσεις

“Συμμετοχή εκπροσώπου των Ιατρικών Συλλόγων στα Δ.Σ. των νοσοκομείων” -Επιστολή Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου πρώτος σε όλη την Ελλάδα από το 2018 είχε στείλει κατά διαστήματα έγγραφα τόσο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να ενεργοποιηθεί η διάταξη του νόμου 4512/2018 «περί νέας ιατρικής νομοθεσίας» και να υπάρχουν εκπρόσωποι των οικείων Ιατρικών Συλλόγων στα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων.

Ο Π.Ι.Σ. είχε δεχτεί την πρόταση μας την οποία και με τη σειρά του τη ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας. Επίσης, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ε.Κ. κ. Γεράσιμος Αποστολάτος το είχε ζητήσει ο ίδιος σε συγκέντρωση Προέδρων των Ι.Σ. από τους δύο Υπουργούς και υποσχέθηκαν ότι θα το υλοποιήσουν.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι κατατέθηκε στη Βουλή αυτή η διάταξη που για την περιοχή μας αυξάνει τα μέλη των Δ.Σ. των νοσοκομείων από πέντε σε επτά μέλη με την προσθήκη ενός εκπροσώπου του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και ενός Περιφερειακού

Συμβούλου της οικείας περιφερειακής ενότητας εντός των χωρικών ορίων της οποίας εδρεύει το νοσοκομείο, ο οποίος ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη.

Εκτιμούμε ότι θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τα νοσοκομεία μας και από κοινού θα δώσουμε τις μάχες μας.

Η ισχύς εν τη ενώσει!

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ                ΜΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου