Ειδήσεις

Σε διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων το ΚΚΕ

Στη διαδικασία της κατάρτισης των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρίσκεται το ΚΚΕ σε τοπικό επίπεδο.
Αυτό δήλωσε χθες ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος, συνεπικουρούμενος και από άλλα στελέχη του κόμματος, μετά τη συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.

«Είμαστε στη διαδικασία στελέχωσης των ψηφοδελτίων. Σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας. Συζητάμε με εργαζόμενους, νέους και μεγαλύτερης ηλικίας, με ανθρώπους που συναντήσαμε σε κινητοποιήσεις και σε χώρους δουλειάς. Δεν απευθυνόμαστε αλλού γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τη λαϊκή αντιπολίτευση θα λυθούν τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Πότσος και ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Ροδινιού, θα προβεί σε ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια, η κ. Λ. Καφαντάρη.

Ο κ. Τάκης Πότσος αναφέρθηκε και στην απόφαση που ελήφθη για την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό.
«Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να «σταυρώσει» όλα τα κόμματα που στηρίζουν τη πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μάνα των προβλημάτων. Δεν θα πάψουμε να επιδιώκουμε την ενίσχυση του ΚΚΕ», τόνισε ο κ. Τάκης Πότσος.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά έγινε συζήτηση και για τους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ, που βρίσκονται σε δεινή θέση, εξαιτίας της έκθεσης του ΑΣΕΠ.

«Δεν έχω τοποθετηθεί σχετικά γιατί ζητήθηκε να μην πάρει διαστάσεις το θέμα προκειμένου να μην επηρεαστούν τα όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις για τους εργαζόμενους. Η θέση μας είναι διαφορετική και δεν ξεχνούμε πως στην υπόθεση της πρώην ΑΔΕΚΤ δόθηκε λύση όταν οι εργαζόμενοι έκαναν αγώνες», δήλωσε ο κ. Τάκης Πότσος και πρόσθεσε πως κάποιοι δίνουν διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα εξαιτίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

«Βλέπετε και τις ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια. Εμείς μετά τις εκλογές του 2010 είχαμε δηλώσει πως κάποιοι έχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν για να σώσουν ό,τι μπορούν. Εκτιμούμε πως δε θα λυθεί νομικά το πρόβλημα των εργαζόμενων της πρώην ΔΕΥΑΙ», δήλωσε ο κ. Πότσος και πρόσθεσε πως και η ΕΕ δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.
«Πρέπει να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα. Δεν θα μιλάμε πλέον για συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι είναι ξεκρέμαστοι και κάποιοι προσπαθούν να τους διαιρέσουν, σε νόμιμους και παράνομους. Το ζήτημα είναι πολιτικό», δήλωσε ο κ. Πότσος και πρόσθεσε πως όσο θα υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος, θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να περιμένουν λύσεις από τους νομικούς. Επέρριψε όμως και ευθύνες στο Εργατικό Κέντρο για την χαλαρή στάση που τηρεί στο θέμα αυτό.
«Γιατί δεν προκηρύχθηκε απεργία για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι; Προσπαθούν να πείσουν πως μόνο δια της νομικής οδού θα υπάρξει λύση στα προβλήματα του προσωπικού της πρώην ΔΕΥΑΙ», τόνισε ο κ. Πότσος.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου έγινε συζήτηση και για την αντισεισμική θωράκιση του νησιού.
«Η συνάντησή μας αφορούσε και την αντισεισμική θωράκιση του νησιού. Αφορμή μας έδωσαν όσα έγιναν στην Κεφαλονιά. Θεωρούμε πως αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικά.

Το νησί μας βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο”, είπε ο κ. Τάκης Πότσος και πρόσθεσε πως ο Δήμος Ρόδου θα έπρεπε να διαθέτει περισσότερα στελέχη που θα είναι εξειδικευμένα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
«Είμαστε αντίθετοι και σε όποια μορφή εθελοντισμού γιατί δεν δίνει λύσεις και γίνεται αιτία εκμετάλλευσης κάποιων ανθρώπων με τη χρήση ευρωπαϊκών προγραμμάτων», δήλωσε ο κ. Πότσος και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ θα δημοσιοποιήσει στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.
«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προβάλουμε τα ζητήματα αυτά που θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικά», δήλωσε ο κ. Πότσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου