Ειδήσεις

Ο κ. Β. Καταβενάκης διεκδικεί την ψήφο των δικηγόρων της Ρόδου

Την ψήφο των δικηγόρων της Ρόδου διεκδικεί για τρίτη φορά ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Καταβενάκης, που απέστειλε χθες στους συναδέλφους του, την ακόλουθη επιστολή:
“Αγαπητοί συνάδελφοι,
Νοιώθω υποχρέωση και αυτή την τρίτη φορά, να σας ενημερώσω για τους λόγους που με ωθούν να συμμετέχω στις προσεχείς εκλογές, για τη θέση του συμβούλου του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Η εξάχρονη πορεία μου στη θέση του συμβούλου καταδεικνύει τις θέσεις μου και την ταυτότητά μου ανάμεσά σας. Δεν υποκινούμαι από κύκλους συμφερόντων, ούτε από εγωκεντρισμό ή ματαιοδοξία, και δε χρησιμοποιώ την θέση μου για την επαγγελματική και προσωπική μου ανέλιξη. Ούτε αδιάφορος υπήρξα, ούτε αδρανής, ούτε οι ανησυχίες μου για το σύλλογο δημιουργήθηκαν ένα μήνα πριν τις εκλογές, ούτε και θα εκλείψουν ένα μήνα μετά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Τα τελευταία έξι χρόνια ήμουν παρών σε κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου όχι μόνο για να ενημερωθώ για τα θέματα του συλλόγου σαν απλός ακροατής, αλλά πάντοτε με προτάσεις, παρεμβάσεις, αυτονομία γνώμης και πάντα έτοιμος για άμεση κινητοποίηση και προάσπιση των συνδικαλιστικών μας θέσεων και δράσεων.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας, η ηλεκτρονική και διαδικτυακή υποστήριξη του δικηγορικού συλλόγου, η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, η διοργάνωση εκδηλώσεων, ο συντονισμός των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων του συλλόγου, η κατάθεση προτάσεων για τον νέο δικηγορικού κώδικα, η διαρκής όχληση δικαστικών υπαλλήλων και λειτουργών για την αποδοχή λύσεων και πρακτικών που εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία του δικαστηρίου, η κατάθεση πρότασης -που υπερψηφίστηκε- για την δίκαιη κατανομή των αποθεματικών του ΛΕΑΔΡ, η προώθηση των νέων συναδέλφων μέσα από την διαδικασία των αυτεπαγγέλτων διορισμών, η προάσπιση και υποστήριξη των συναδέλφων για την πιο ανώδυνη μεθόδευση και τακτοποίηση του προσφάτου ελέγχου των παραστάσεων, η ευθεία αντιπαράθεσή μου για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και τη χειραγώγηση πελατών από τους γνωστούς-αγνώστους αλλά και από επιτήδειους και παρείσακτους αυτοαποκαλούμενους «σωτήρες», υπήρξαν μερικές από τις δράσεις μου.
Είναι δε αυτονόητο ότι για όλα τα παραπάνω είχα την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου μας και των συμβούλων-συνεργατών του διοικητικού συμβουλίου.

Δεν αναζητώ την υποστήριξη επειδή σας γνωρίζω προσωπικά, αλλά επειδή ο καθένας από σας βλέπει στο πρόσωπό μου τον άνθρωπο του δικηγορικού συλλόγου που είναι καθημερινά κοντά του για να τον ακούσει, να συζητήσει το πρόβλημά του, να εκφράσει τα παράπονά του και για να τον ενημερώσει για τις θέσεις και δράσεις του συλλόγου σε σχέση με τις απανωτές άδικες και άνισες επιθέσεις που δεχόμαστε σαν επαγγελματίες από τις απαράδεκτες φορολογικές και δικονομικές ρυθμίσεις.

Επιζητώ την υποστήριξή σας, επειδή εσείς μου δώσατε την δυναμική, επειδή εσείς με στηρίζετε, επειδή εσείς με αναγνωρίζετε, επειδή είμαι ένας από σας που μάχεται με αισιοδοξία, που επιζητεί αξιοκρατία και αλληλεγγύη, που βρίσκεται στη δημιουργική του περίοδο, που πιστεύει ότι ο δικηγόρος έχει μέλλον σ’ αυτή τη χώρα και ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει υποχρέωση ν’ αγωνίζεται και να υποστηρίζει τα μέλη του.
Η εποχή που διανύουμε απαιτεί από το δικηγορικό σώμα να ψηφίσει σ’ αυτές τις εκλογές με σύνεση, με ωριμότητα και να επιλέξει συναδέλφους ικανούς, πρόθυμους, δυναμικούς, αυτόνομους, γνώστες των θεμάτων και με επίγνωση της ευθύνης τους ώστε να αποτελέσουν ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί μια διοίκηση αποτελεσματική και αντάξια των καιρών.
Ευελπιστώ στην υποστήριξη και συμπαράστασή σας.

Με εκτίμηση,
Βασίλειος Καταβενάκης”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου