Στο νησί της Κω μετέβη το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και Γιάννη Φλεβάρη.

Στην διάρκεια της χθεσινής μέρας επισκέφθηκαν έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί, μαζί με τον Έπαρχο Κω κ.  Γιώργο Χαλκιδιό και τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρο. Πρόκειται για το νέο συγκρότημα εργατικών κατοικιών που ολοκληρώθηκε και τον ηλεκτροφωτισμό στο οδικό δίκτυο από το αεροδρόμιο προς Κέφαλο, έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Χατζημάρκος έκανε γνωστό ότι οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού θα συνεχισθούν αμέσως μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος δημοπρατήσεων των δημοσίων έργων, που ουσιαστικά “φρέναρε” τις προκηρύξεις σε όλη την χώρα από τον Αύγουστο του 2016.

 

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Χατζημάρκος υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και αμέσως αναχώρησε για την Αθήνα, όπου συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, με τον Υφυπουργό κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και τον κ. Νικόλαο Μαντζούφα, Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια αυτής την προηγούμενη εβδομάδα και με αντικείμενο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Σήμερα, νωρίς  το πρωί, ο κ. Χατζημάρκος επέστρεψε στην Κω, προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή που σήμερα επισκέπτεται την Κω, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο Περιφερειάρχης προήδρευσε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Επαρχείο Κω, με την συμμετοχή των βουλευτών Ηλία Καματερού και Δημήτρη Γάκη, του Επάρχου Κω Γιώργου Χαλκιδιού , του Δημάρχου Κω Γιώργου Κυρίτση, του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, και εκπροσώπων των φορέων του νησιού, στην διάρκεια της οποίας τέθηκαν όλα τα ανοικτά θέματα της Κω.

Έμφαση δόθηκε από τον κ. Χατζημάρκο  στο προσφυγικό και στις επιπτώσεις του στη ζωή του νησιού, στην διαχείριση της κρίσης από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο να αποκατασταθεί η εικόνα της Κω διεθνώς και να ανακάμψει ο τουρισμός. Επίσης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον ΦΠΑ και το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στα Δωδεκάνησα.

Τόνισε την ανάγκη να γίνει πράξη η νησιωτικότητα στη βάση των ανακοινώσεων της Νισύρου  και ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο σε αυτό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όλες οι προκλήσεις είναι ακόμη μπροστά μας  ανοιχτές,  ταυτόχρονα και η ευκαιρία να δείξουμε αντανακλαστικά, ευαισθησίες, σχέδιο και αποφασιστικότητα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ