ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος θάνατος από την γρίπη – Οκτώ ασθενείς στην εντατική το τελευταίο 48ωρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΕΕΛΠΝΟ

Ένας ακόμη ασθε­νής έχασε την Τρίτη την ζωή του από την γρίπη ενώ μόνο το τε­λευ­ταίο 48ωρο ει­σή­χθη­σαν σε Μο­νά­δες Εντα­τι­κής Θε­ρα­πεί­ας οκτώ άτομα. Ο αριθ­μός των νε­κρών από την αρχή του χρό­νου ανέ­βη­κε στους ενώ .

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του ΚΕ­ΕΛ­ΠΝΟ, σε ΜΕΘ έχουν νο­ση­λευ­τεί 17 άτομα τις τε­λευ­ταί­ες εβδο­μά­δες, με τα οκτώ εξ αυτών ωστό­σο να έχουν ει­σα­χθεί το τε­λευ­ταίο 48ωρο.

Νο­σο­κο­μεία και ιδιώ­τες για­τροί δέ­χο­νται δε­κά­δες ασθε­νείς με συμ­πτώ­μα­τα γρί­πης επι­βε­βαιώ­νο­ντας τις εκτι­μή­σεις ότι επί­κει­ται αύ­ξη­ση των κρου­σμά­των.

Το ΚΕ­ΕΛ­ΠΝΟ υπεν­θυ­μί­ζει ότι σε κάθε πε­ρί­πτω­ση το αντι­γρι­πι­κό εμ­βό­λιο πα­ρα­μέ­νει βα­σι­κό όπλο για τις ευ­πα­θείς ομά­δες. Επι­πλέ­ον, σε φάση αυ­ξη­μέ­νης κυ­κλο­φο­ρί­ας του ιού της γρί­πης όπως η τρέ­χου­σα συ­στή­νε­ται η έγκαι­ρη χο­ρή­γη­ση αντι-ιικών σε ασθε­νείς με σο­βα­ρή συμ­πτω­μα­το­λο­γία ανε­ξαρ­τή­τως πα­ρα­γό­ντων κιν­δύ­νου για επι­πλο­κές από τη γρίπη, χωρίς να είναι ανα­γκαία η ερ­γα­στη­ρια­κή επι­βε­βαί­ω­ση της γρί­πης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.