Ειδήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης – Θα ζητήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην ομιλία του στο Παρίσι

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της ομιλίας του απόψε στο Παρίσι, στον εορτασμό για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO, θα θέσει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε ένα κομβικό βήμα από την Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης.

Για πρώτη φορά, υιοθετήθηκε απόφαση που αναγνωρίζει ότι η υπόθεση δεν αφορά στη συνεννόηση μεταξύ Μουσείων, αλλά έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, η υποχρέωση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αφορά στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Λονδίνο, να επανενωθούν με το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής των Γλυπτών του Παρθενώνα, που βρίσκεται στην Αθήνα», θα τονίσει ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, θα ζητήσει διάλογο για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Φέτος, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή από αυτήν για την επιστροφή του τμήματος που λείπει και την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, στη γενέτειρά τους, την Ελλάδα», θα τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προσθέτουν κυβερνητικές πηγές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου