Ειδήσεις

Φλαμπουράρης αντί Τσίπρα, στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Στις 16 και 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (αίθουσα Φάρος) το 16ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με θέμα: «Ελληνικός Τουρισμός: Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα. Για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον».

Το Συνέδριο θα εστιάσει σε καίρια ζητήματα για τον τομέα όπως οι διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για την βιώσιμη ανάπτυξη συγκεκριμένων μορφών τουρισμού. Επίσης, θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τη χωροταξία και θα διερευνηθούν τρόποι για την αύξηση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό και τη σημασία που αυτή έχει στη δημιουργία συγκριτικών πλεονεκτημάτων για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση τις τοπικές κοινωνίες.

Την πρώτη ημέρα, στο επίσημο δείπνο, του Συνεδρίου θα μιλήσει ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. Ως γνωστό, τουριστικός ιστότοπος «ανακοίνωσε» ότι ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, ενώ το money-tourism.gr, έγραψε ότι ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί να μιλήσει στο δείπνο.

Η έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου θα γίνει με τις ομιλίες του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Α. Ρέτσου και της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά. Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου από τον κ. Clay Gregory, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Visit Napa Valley. Το Συνέδριο θα συνεχισθεί με πάνελ στα οποία θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές σε θέματα όπως: «Από το όραμα και τον σχεδιασμό στην πράξη και στην υλοποίηση», «Τουρισμός, Αγροδιατροφή, Πολιτισμός: Oι συνδετικοί κρίκοι προς μία Ολιστική Εμπειρία», «Χρηματοδότηση, Ψηφιοποίηση και Συνέργειες. Βασικοί πυλώνες για την αύξηση του κοινωνικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων». Το Συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με την παρουσίαση της κας Aurora Dawn Reinke, Ιδρύτριας και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Astrapto.

.Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου