Ειδήσεις

Δεν βλέπει ανάκαμψη το 81% των πολιτών

Απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι το 81% των πολιτών, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» που διενεργεί η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά που έχουν σημειωθεί διαχρονικά. Μόλις το 9% διατηρεί αισιόδοξη στάση, ενώ το 10% επέλεξε να μην απαντήσει.

Ακόμη υψηλότερο, 83%, είναι το ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα που δήλωσαν απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών.

Η επίδοση αυτή είναι χαμηλότερη κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα. Το 10% των ερωτηθέντων είναι αισιόδοξο, ενώ 7% επέλεξε να μην απαντήσει.

Εξαιρετικά επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με την επίπτωση των ιδιωτικοποιήσεων στα δημόσια έσοδα. Το 48% εκτιμά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα επιφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στα δημόσια έσοδα και μόλις το 22% απάντησε θετικά. Το 30% επέλεξε να μην απαντήσει.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν ποια θεωρούν ότι πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, η πάταξη της φοροδιαφυγής ή η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Οι απαντήσεις ήταν απολύτως μοιρασμένες, σημειώνοντας ποσοστό 41% και στις δύο περιπτώσεις, ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 18%.

Το ειδικό ερώτημα στην έρευνα αφορούσε τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τα οποία θα παρέχουν αναγνωρισμένα πτυχία, ισότιμα με αυτά των δημοσίων. Το 49% τάσσεται υπέρ της ίδρυσής τους, ενώ κατά τάσσεται το 35%. Το 16% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου