Ως μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου θρηνούμε μια τραγική απώλεια….πρόωρη και τόσο επώδυνη, τον θάνατο του συναδέλφου και μέλους του Συνδέσμου μας, του Γιάννη Ταυρόπουλου. Πρόωρα έφυγε από κοντά μας αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Θα μας λείψει η δυναμική προσωπικότητά του, οι καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις του σε θέματα επιστημονικά αλλά και εργασιακά, το γέλιο του που ξόρκιζε το «κακό». Πληθωρικός στην αγάπη και στην τρυφερότητα, χειμαρρώδης στον λόγο και στο συναίσθημα, πάντα δοτικός και πάντα εκεί, στα εύκολα και στα δύσκολα, στα ευχάριστα και στα λιγότερο καλά.
Ο Γιάννης Ταυρόπουλος, απόφοιτος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εργαζόταν ως εκπαιδευτικός διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για θέματα αρχαιολογίας. Αν δεν τον είχε κερδίσει η εκπαίδευση, θα γινόταν εξαίρετος αρχαιολόγος, κατά ομολογία συμφοιτητών και συναδέλφων του. Ως δάσκαλος ξεχώρισε όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά και για τη βαθιά και ειλικρινή αγάπη που έτρεφε για τους μαθητές, την οποία του ανταπέδιδαν γενναιόδωρα. Τις σχέσεις του με τους συναδέλφους του χαρακτήριζαν πάντοτε η διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης καθώς και το πηγαίο χιούμορ του.
Συντετριμένοι παρακαλούμε τον γιο του και την αγαπημένη του γυναίκα, την συνάδελφο μας Χάρι να σταθούν δυνατοί, όπως εκείνος θα το επιθυμούσε. Καλοτάξιδος Γιάννη.. Μας άφησες την αύρα σου, το γέλιο σου, τον μοναδικά ξεχωριστό σου λόγο, την παρουσία σου, που δεν θα γίνει ποτέ απουσία. Θα σε νιώθουμε πάντα ανάμεσά μας!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ