Σε τέσσερα κυρίως σημεία του πολυνομοσχεδίου επικεντρώθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημέρωση που είχαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ως πρώτη δοκιμασία για την κυβέρνηση θεωρείται η ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής του πολυνομοσχεδίου με τα προααπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν τη δόση των 2 δισ. Ευρώ.

Για αυτό το λόγο, οι υπουργοί επιχεϊρησαν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν εξηγήσεις και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις. Η μουρμούρα εστιάζεται σε κυρίως σε τέσσερα θέματα: ΕΝΦΙΑ, 100 δόσεις, ανείσπρακτα ενοίκια, αυστηροποίηση ποινών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να «τα ακούει» περισσότερο από ολους τους αλλους

ΕΝΦΙΑ

Για ΕΝΦΙΑ οι αντιδράσεις προήλθαν από το σύνολο της ΚΟ με τον κ. Αλεξιάδη να σημειώνει οτι είναι στη συμφωνία του καλοκαιριού και να υπόσχεται ότι όταν γίνει περιουσιολόγιο και αυξηθούν τα έσοδα, θα αντικατασταθούν» απάντησε ο κ. Αλεξιάδης.

100 δόσεις

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως πρόκειται για τα πιο επιτυχημένα μέτρα και έχει φέρει έσοδα . Παραδέχθηκε ωστόσο ότι πολλοί είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να χάσουν την ευνοϊκή ρύθμιση και υποσχέθηκε πως το υπουργείο συζητά να μην συμβεί αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανεξετάζεται ο αριθμός να προσδιορίζεται με βάση την περιουσιακή κατάσταση, δηλαδή όσο μεγαλύτερη η περιουσιακή κατάσταση τόσο λιγότερες να είναι οι δόσεις.

Φοροδιαφυγή

Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν την αυστηροποίηση των ποινών μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Ο Αλεξιάδης είπε ότι αυστηροποιούνται οι ποινές αλλά σημείωσε: «Διαρκώς αναζητούνται τρόποι να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των φόρων. Οταν βάζεις πρόστιμα δεν μπορείς να εισπράξεις» σημείωσε. Οι βουλευτές ζήτησαν να να μειωθούν τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και να αυξηθούν περαιτέρω σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Ανείσπρακτα ενοίκια

Οι βουλευτές ζητούν να επανεξεταστεί το θέμα της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Αλεξιάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ