Ειδήσεις

Γ. Κορωναίος : «Δεν έχουν κομματικό χρώμα τα προβλήματα της Παιδείας»

«Πρέπει να παραβλέψουμε τις όποιες διαφορές μας και να δουλέψουμε σκληρά. Τα προβλήματα του τομέα της Παιδείας δεν έχουν κομματικό χρώμα και απαιτούν συνεχή αγώνα».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Γιάννης Κορωναίος, με αφορμή τη συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων των σχολικών επιτροπών, τη σύνθεση των οποίων δημοσιοποίησε προχθές η «δημοκρατική».
«Συγκροτήθηκαν πλέον τα διοικητικά συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προσπαθούμε σιγά σιγά να βρούμε το βηματισμό μας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα έχουμε την ευθύνη για τη διαχείριση των πόρων για τη λειτουργία των σχολείων. Θα μπορούμε να εκτελούμε και μικρής κλίμακας έργα δηλαδή επισκευές. Τώρα πλέον θα μπορεί να μας επιχορηγεί και ο Δήμος Ρόδου. Εύχομαι στα μέλη να έχουν καλή δύναμη. Στα προηγούμενα τριάμισι χρόνια το 99.5% των αποφάσεων που είχαν ληφθεί από τις σχολικές επιτροπές ήταν ομόφωνες. Αυτό τα λέει όλα. Εύχομαι να είμαστε χρήσιμοι στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κορωναίος και τόνισε πως είναι σημαντικό που υπάρχει και αντιδήμαρχος Παιδείας που ηγείται της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .
Σε ερώτηση σχετικά με τα έσοδα των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Γιάννης Κορωναίος δήλωσε:
«Τα έσοδα είναι σημαντικά μειωμένα. Δεν κατανέμονται κάθε χρόνο οι ίδιοι πόροι. Στην καλύτερη περίπτωση θα μοιραστούν 700. 000 ευρώ στις σχολικές επιτροπές. Από αυτά το 60% δίνεται στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το 40% στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας. Να μην ξεχνάμε πως ο μαθητικός πληθυσμός αποτελείται από 19.000 άτομα».
Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολικά κτήρια, ο κ. Κορωναίος δήλωσε:
«Σε ορισμένα σχολικά κτήρια έχουν εμφανιστεί αρκετά προβλήματα. Το κυριότερο είναι οι μονώσεις. Με το θέμα αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου. Είχαν ξεκινήσει κάποια έργα. Και εμείς θα κάνουμε παρεμβάσεις όπου μπορούμε ανάλογα δηλαδή με τις οικονομικές μας δυνατότητες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου