Ειδήσεις

Αναστολή της λήψης βιομετρικών στοιχείων ζητά η Ένωση Κρουαζιεροπλοίων

Την αναστολή του μέτρου λήψης βιομετρικών στοιχείων σε τουρίστες εκτός Σέγκεν, που επιβαίνουν σε κρουαζιερόπλοια, ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (Ε.Ε.Κ.Φ.Ν.).
Η Ευρωπαϊκή Οδηγία θα τεθεί σε εφαρμογή από απόψε τα μεσάνυχτα και στην επιστολή της η Ε.Ε.Κ.Φ.Ν., αναφέρει, ότι σε πολλούς τουριστικούς λιμένες της χώρας δεν υπάρχουν οι υποδομές και το απαιτούμενο προσωπικό για τέτοιου είδους διαδικασίες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών από λιμάνια τρίτων χωρών κατόχων προβλεπόμενης βίζας μπορεί να είναι πολλές εκατοντάδες.

«Η νέα αυτή κατά αιφνιδιαστικό τρόπο διαδικασία θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους επισκέπτες εκτός συνθήκης Σένγκεν που έρχονται να επισκεφθούν τη χώρα μας, καθώς θα πρέπει να οδηγούνται από τα λιμάνια των νησιών που θα πιάνει το κάθε κρουαζιερόπλοιο στα τοπικά αστυνομικά τμήματα ή στα αεροδρόμια, αναμένοντας για ανυπολόγιστο χρόνο στην ουρά προκειμένου να γίνεται λήψη αποτυπωμάτων», υπογραμμίζει η Ένωση, προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες είναι βέβαιο πως μπορεί να μην προλάβουν να επισκεφθούν και να δουν τα ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής για τα οποία ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια.

Ακόμη επισημαίνει πως το συγκεκριμένο μέτρο, που θα πρέπει να εφαρμοστεί από το Υπουργείο έχει ήδη δημιουργήσει αναστάτωση στις διαχειρίστριες εταιρείες στο εξωτερικό και την Ελλάδα και αν δεν ανακληθεί προσωρινά, είναι βέβαιο πως δικαιολογημένα θα λειτουργήσει εις βάρος του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με στελέχη της Ένωσης, το Σάββατο, μόνο στη Μύκονο, αναμένεται να καταπλεύσουν τρία κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας περίπου 7.000 επιβάτες.

epoli.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου