ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Αρχή Οργάνωσης”: Ιστορική βεβήλωση της μνήμης του Δημήτρη Κρεμαστινού

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σχολείο Αρχαγγέλου Αρχή Οργάνωσης
Μέγεθος γραμμάτων

Από την πα­ρά­τα­ξη “”Αρχή Ορ­γά­νω­σης” εκ­δό­θη­κε η ακό­λου­θη ανα­κοί­νω­ση:

Σε πρω­το­φα­νούς Βε­βή­λω­ση της ιστο­ρι­κής μνή­μης του Δη­μή­τρη Κρε­μα­στι­νού προ­χώ­ρη­σε ο πρό­ε­δρος του το­πι­κού συμ­βου­λί­ου Αρ­χαγ­γέ­λου Νι­κό­λα­ος Δι­μέλ­λης, αφού με από­φα­σή του και χωρίς ποτέ να ρω­τή­σει κα­νέ­ναν, προ­χώ­ρη­σε σε αφαί­ρε­ση της επι­τοί­χιας μαρ­μά­ρι­νης πλά­κας από το νέο 2ο δη­μο­τι­κό σχο­λείο Αρ­χαγ­γέ­λου (πε­ριο­χή Λει­βά­δας), επί της οποί­ας ανα­φε­ρό­ντου­σαν οι θε­με­λιω­τές του.

Ο αεί­μνη­στος Δη­μή­τρης Κρε­μα­στι­νός, με δικές του ενέρ­γειες είχε κα­τα­φέ­ρει και είχε εξα­σφα­λί­σει τους οι­κο­νο­μι­κούς πό­ρους για την ανέ­γερ­ση του νέου σχο­λεί­ου το έτος 2015 και ήταν ο ίδιος που ενήρ­γη­σε ώστε να κη­ρυ­χθεί έκ­πτω­τος ο ερ­γο­λά­βος στο έτος 2018, όταν δια­πί­στω­σε ότι κα­θυ­στε­ρού­σε την ολο­κλή­ρω­ση του έργου.

Υπήρ­ξε αστεί­ρευ­τη η βαθιά αγάπη του Δη­μή­τρη Κρε­μα­στι­νού για τον Αρ­χάγ­γε­λο όπου με­γά­λω­σε. Σειρά έργων και ευ­ερ­γε­τη­μά­των για το σύ­νο­λο της Δω­δε­κα­νη­σια­κής κοι­νω­νί­ας φέ­ρουν την υπο­γρα­φή του κα­θη­γη­τή. Μά­λι­στα, σειρά ανυ­πο­λό­γι­στου αριθ­μού ευ­ερ­γε­τη­μά­των ξε­κί­νη­σαν από τον ίδιο, χωρίς ποτέ να αξιώ­σει ανα­φο­ρά στο όνομά του.

Το μόνο που είχε ζη­τή­σει ο κα­θη­γη­τής από τους Αρ­χαγ­γε­λί­τες είναι να προ­σέ­ξουν τη μαρ­μά­ρι­νη πλάκα θε­με­λί­ω­σης του νέου Δη­μο­τι­κού Σχο­λεί­ου Αρ­χαγ­γέ­λου, όπου το όνομά του θα το δια­βά­ζουν τα παι­διά και θα μα­θαί­νουν ότι ένας συ­ντο­πί­της τους, με τη δου­λειά και την προ­σή­λω­σή του, έφτα­σε μέχρι εκεί που όρι­ζαν τα όνει­ρά του.

Κι όμως, η μαρ­μά­ρι­νη πλάκα αφαι­ρέ­θη­κε, προ ολί­γων ημε­ρών, προ­φα­νώς για προ­ε­κλο­γι­κούς σκο­πούς και χωρίς καμία προει­δο­ποί­η­ση. Αφαι­ρέ­θη­κε από τον πρό­ε­δρο του το­πι­κού συμ­βου­λί­ου Αρ­χαγ­γέ­λου, ο οποί­ος ερω­τη­θείς είπε ότι θα επα­να­το­πο­θε­τη­θεί μια και­νού­ρια, όπου θα ανα­φέ­ρο­νται και τα ονό­μα­τα του νυν

δη­μάρ­χου και του νυν προ­έ­δρου, οι οποί­οι συ­νε­χί­ζουν το έργο και, όπως είπε, θα το πα­ρα­δώ­σουν πριν τις εκλο­γές.

1ον Φτά­σα­με στο παρά πέντε των εκλο­γών για να γί­νε­ται συ­ζή­τη­ση ολο­κλή­ρω­σης του έργου.

2ον Για την εί­σο­δο και έξοδο από το σχο­λείο δεν υπάρ­χει κόμ­βος, ούτε και φα­νά­ρια επί της εθνι­κής οδού Ρόδου – Λίν­δου. Χωρίς κόμβο, η έξο­δος των γο­νέ­ων στην εθνι­κή οδό, με κα­τεύ­θυν­ση προς τον Αρ­χάγ­γε­λο θα συ­νο­δεύ­ε­ται από διαρ­κή κίν­δυ­νο πρό­κλη­σης σο­βα­ρού ατυ­χή­μα­τος.

Η «Αρχή Ορ­γά­νω­σης» για το νησί μας, καλεί τον πρό­ε­δρο να απο­κα­τα­στή­σει την ιστο­ρι­κή μνήμη του Δη­μή­τρη Κρε­μα­στι­νού, επα­να­το­πο­θε­τώ­ντας τη μαρ­μά­ρι­νη πι­να­κί­δα, στην αρ­χι­κή της θέση. Αν επι­θυ­μεί ο κοι­νο­τάρ­χης και ο δή­μαρ­χος να ανα­φερ­θούν τα ονό­μα­τά τους, δεν χρειά­ζε­ται να κα­πη­λευ­τούν το όνομα του κα­θη­γη­τή, βά­ζο­ντας το κάτω από το δικό τους.

Ας ολο­κλη­ρώ­σουν το σχο­λείο κι όταν το πα­ρα­δώ­σουν, με οδικό κόμβο ασφα­λούς εξό­δου, με φα­νά­ρια, με πόρ­τες, πα­ρά­θυ­ρα και όταν απο­τρα­βή­ξουν τα κα­τσί­κια που βό­σκουν στην αδια­μόρ­φω­τη αυλή του, τότε ας το­πο­θε­τή­σουν μία επι­πλέ­ον πι­να­κί­δα με τα ονό­μα­τά τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.