Τοπικές Ειδήσεις

Θέματα υγείας της Νότιας Ρόδου στον Ιατρικό Σύλλογο

Ευρεία σύσκεψη με αποκλειστικό αντικείμενο την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η περιοχή της Νότιας Ρόδου, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, χτες, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.
Παρόντες ήταν πέραν των μελών του ΙΣΡ, οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου (10 χωριά) καθώς και οι κ.κ. Νίκος Καραμαρίτης, Δημήτρης Καρατζιάς, Σάββας Χριστοδούλου, Δημήτρης Ζανεττούλλης, Σάββας Καραταπάνης, Γιάννης Καμπούρης, Φιλήμονας Ζαννετίδης και Κάλλιστος Διακογεωργίου.
Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο πρόεδρος του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης: «Αυτό που συζητήσαμε για περίπου δύο ώρες ήταν το θέμα της λειτουργίας του ιατρείου στο Γεννάδι. Η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Αιγαίου κα Ιορδανίδου, στις 13 Αυγούστου 2019 εξέδωσε μια απόφαση για απαγόρευση εφημεριών σε Περιφερειακά Ιατρεία και σε ΠΠΙ. Αυτομάτως, λοιπόν, το Γεννάδι από την 1ηΣεπτεμβρίου, σταμάτησε να εφημερεύει επειδή οι τρεις γιατροί που υπηρετούν εκεί (δύο από Γεννάδι κι ένας από την Απολακκιά) βάσει αυτής της απόφασης έχουν κώλυμα. Συνεπώς, μετά την πρωινή βάρδια, παραμένει κλειστό. Η κατάσταση είναι εξόχως σοβαρή! Αυτό έπρεπε να το είχε κάνει η διοικήτρια από το 2015 (στην αρχή της θητείας της) ενώ τώρα, δημιουργεί πολλά προβλήματα» όπως τόνισε.
Κατά την συνεδρίαση, συγκροτήθηκε μια επιτροπή για να εξετάσει το ζήτημα αφού το Γεννάδι που είναι το πλέον απομακρυσμένο μέρος του νησιού της Ρόδου με την μεγαλύτερη ανάπτυξη, έχει ανάγκη από αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας –τόσο στους κατοίκους όσο και στους ξένους επισκέπτες.
«Πρέπει άμεσα ο νέος διοικητής της 2ης ΥΠΕ και ο νέος υπουργός Υγείας να επιληφθούν και να αλλάξουν αυτή την απόφαση. Επιπροσθέτως, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να γίνει σταθμός ΕΚΑΒ για να διευκολύνει την κατάσταση εκεί. Πάνω σε αυτό, προσπαθούμε να δούμε με την νέα δημοτική αρχή και την ΠΝΑι να συστήσουμε ένα νέο οργανισμό που να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια, ειδάλλως δεν θα προχωρήσει εάν περιμένουμε από το κράτος. Η επιτροπή θα αναλάβει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να εξευρεθούν λύσεις –προεξάρχουσας της λειτουργίας του ιατρείου στο Γεννάδι» κατέληξε ο κ. Τσέρκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου