Μάχη ψήφο – ψήφο δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενόψει των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, στη δεύτερη κατά σειρά δημοσκόπηση της Pulse RC, που παρουσιάζει σήμερα topontiki.gr.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της έρευνας είναι:

1. Η απόλυτη ισοπαλία

● στα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στην Πρόθεση Ψήφου,

● στην Αναγωγή της επί των Εγκύρων

● και στο ερώτημα για την «αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

2. Το ελαφρύ προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

● στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

● και στο ερώτημα ποιος μπορεί να εφαρμόσει το μνημόνιο επιτυγχάνοντας τις περισσότερες ελαφρύνσεις.

3. Τέλος, η σαφώς πιο άνετη υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Παράσταση Νίκης.

Κατά τα λοιπά, σε απόσταση μιάμισης μονάδας κινούνται κατά σειρά Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ., Ποτάμι και ΚΚΕ, πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή κινούνται Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων, ενώ κάτω από το όριο αυτό παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η συσπείρωση της Ν.Δ. βρίσκεται στα ύψη, αντίθετα με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ακόμη σοβαρό περιθώριο να την αυξήσει, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται ακόμη σε ποσοστό 7% στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των Εγκύρων.

Αναλυτικά στην Πρόθεση Ψήφου στο σύνολο του δείγματος με αποχή και Άκυρο/ Λευκό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 26,5%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Στην τέταρτη θέση ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ με 6%. Ακολουθούν Ποτάμι και ΚΚΕ με 5%, έπεται η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Ο Βασίλης Λεβέντης φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή με την Ένωση Κεντρώων να βρίσκεται στο 3.5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝ.ΕΛ με 2.5%. Άκυρό ή αποχή επιλέγει το 5.5% ενώ αναποφάσιστο παραμένει το 6,5% του δείγματος.

Η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 79% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ χαμηλά στο 57% με μεγάλο περιθώριο άυξησης μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στην ερώτηση “Ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός” ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 35% και προηγείται με 2 μονάδες από τον αντίπαλό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρίσκεται στο 33%. Τρίτος ο… “Κανένας” με 30%.

Στην Παράσταση Νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ευρύ προβάδισμα με 11 μονάδες. Συγκεκριμένα το 49% του δείγματος πιστεύει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα κερδίσει τις εκλογές. Το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε για εκλογική νίκη της ΝΔ

Απόλυτο ντέρμπι και στην ερώτηση για Αποτελεσματικότερη Διακυβέρνηση αφού Τσίπρας και Μεϊμαράκης συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 34%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στην ερώτηση “Ποιος μπορεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο επιτυγχάνοντας περισσότερες ελαφρύνσεις για την ελληνική κοινωνία” συγκεντρώνοντας ποσοστό 35%.Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιλέγει στην ίδια ερώτηση το 31% του δείγματος. Ωστόσο το 30% πιστεύει ότι κανένας δεν μπορεί να επιτύχει ελαφρύνσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας.

topontiki.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ