Με κείμενο του, ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, καταγγέλλει τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών από τα ελληνικά σχολεία.
Δεν παραλείπει να επιτεθεί και στον τέως υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, το οποίον και κατηγορεί ότι ενώ γνώριζε τα προβλήματα, “προτίμησε να αδιαφορήσει παντελώς και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ιδεοληψίες του”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Φορτσάκη έχει ως εξής:
Από το κλείσιμο των τραπεζών στο κλείσιμο των σχολείων μας οδηγούν οι επιλογές της απελθούσας Κυβέρνησης του κυρίου Αλέξη Τσίπρα. Κάθε ημέρα που περνά φέρνει στην επιφάνεια νέα δεδομένα για το πρόβλημα των χιλιάδων ελλείψεων εκπαιδευτικών, που καθιστούν πασιφανές ότι αυτό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αγκάθι του φετινού σχολικού έτους και ότι θα μας ταλαιπωρεί τουλάχιστον μέχρι και τα Χριστούγεννα.
Xθες, ημέρα του αγιασμού στα σχολεία, περίπου 150 σχολικές μονάδες έμειναν κλειστές, μεταξύ άλλων, στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη, στην Εύβοια και στην Αττική, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτικός για τις ανοίξει.
Αναφορικά με τις προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ως προς τις οποίες έχουν διασφαλιστεί τα αναγκαία κονδύλια, ώστε να αντιμετωπισθεί σε ένα βαθμό το πρόβλημα, αυτή τη στιγμή όλοι ανεξαιρέτως οι αναπληρωτές βρίσκονται δυστυχώς στα σπίτια τους. Ούτε ένας εξ αυτών δεν έχει προσληφθεί ακόμη, λόγω της αμέλειας της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας κατά τη διεξαγωγή της σχετικής διαδικασίας, που οδήγησε στις σχετικές καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι όπως και η προηγούμενη έτσι και η τρέχουσα διαδικασία πρόσληψης αυτών έχει προσβληθεί ενώπιον του ΣτΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκέψεις για το αν θα είναι ομαλή η έκβασή της.
Για την κάλυψη περίπου έξι χιλιάδες κενών από το σύνολο αυτών, σύμφωνα με ομολογία της υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, προς το παρόν δεν έχει βρεθεί χρηματοδότηση. Η πανάκεια των κονδυλίων του ΕΣΠΑ καταρρέει πλέον με κρότο, αφού όπως έχει τονισθεί πολλές φορές, αυτά προσφέρονται μόνο για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων και όχι για την κάλυψη πάσης φύσεως αναγκών.
Όλα αυτά τα γνώριζε ο τέως Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς και μπορούσε να προβλέψει το τι θα επακολουθήσει. Παρά ταύτα προτίμησε να αδιαφορήσει παντελώς και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ιδεοληψίες του. Σήμερα οι μαθητές μας πληρώνουν πολύ ακριβά τις συνέπειες αυτής της επιλογής του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ