Ειδήσεις

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 4ου Λυκείου Ρόδου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού από τον Περιφερειάρχη κ. Γ.Χατζημάρκο, απουσία του υπουργού Παιδείας, ο οποίος ανέβαλε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Ρόδο.

Στα εγκαίνια, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο τέως Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο τέως Δήμαρχος Ρόδου κ.Στάθης Κουσουρνάς, ο Βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρ. Κόκκινος,Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Τα δύο σχολικά κτήρια αποπερατώθηκαν στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ 2007-2013) και διαθέτουν το 5ο Γενικό Λύκειο είκοσι αίθουσες διδασκαλίας και το 1ο Δημοτικό Γυμνάσιο δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας αντίστοιχα.

Το έργο του σχολείου της Ιαλυσού εντάχθηκε στο πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ικανοποιώντας έτσι το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του τότε Δημάρχου της Ιαλυσού κ. Στέργου Στάγκα.

«Κανένα Σχέδιο εξόδου από την βαθιά κρίση δεν μπορεί να σταθεί και να είναι πλήρες αν δεν συνοδεύεται με επενδύσεις στην γνώση και στην εκπαίδευση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Χατζημάρκος τόνισε: «Η γενιά σας έχει ένα μεγάλο προτέρημα, μπορεί και ονειρεύεται!» και συνέχισε «Η νέα γενιά είναι η ελπίδα και ο φωτεινός φάρος του μέλλοντός μας. Εμείς, οφείλουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους να βοηθήσουμε αυτό τα όνειρα να πραγματοποιηθούν, δίνοντας στα παιδιά εργαλεία και χώρο να αναπτύξουν τις ικανότητες τους. Με χαρά σήμερα η Περιφέρεια τους παραδίδει το κτήριο, με τη βοήθεια των δασκάλων τους θα τους μεταλαμπαδευτεί η γνώση και με την αισιοδοξία και τα όνειρα τους μπορούν και πρέπει να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου