Γράφει ο
Εμμανουήλ Μοράρης
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Εθισμός
Θέλετε πάντα να καταναλώνετε όλο και περισσότερο.

Αλλαγές στο νευρικό σύστημα
Οι άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά είναι περισσότερο ευερέθιστοι από άλλους.
Ορμονικές ανισορροπίες
Για παράδειγμα, επιθέσεις στο ενδοκρινολογικό σύστημα.

Βλάβες στα δόντια
Λεκέδες, φθορές και τερηδόνα.

Εξασθένηση των οστών
Κλέβει το ασβέστιο από το σώμα.

Αύξηση βάρους
Υψηλή ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν τα αναψυκτικά (ακόμα και εκείνα που είναι light ή διαίτης) σας κάνουν να τρώτε περισσότερο.

Πτώση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος
Θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κολλήσετε ασθένειες που οφείλονται σε ιούς και βακτήρια λόγω ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.
Καταστροφή και γήρανση των κυττάρων
Εάν τα κόψεις
Θα χάσεις βάρος
Αν και τα αναψυκτικά διαίτης είναι χωρίς θερμίδες, ωστόσο απελευθερώνουν ινσουλίνη στο έντερο επειδή τα τεχνητά γλυκαντικά που περιέχουν είναι γλυκά όπως η ζάχαρη, αποτρέποντας την απώλεια βάρους.
Θα έχεις περισσότερη ενέργεια
Όταν κόβουμε την καφεΐνη έχουμε περισσότερη ενέργεια επειδή η καφεΐνη αυξάνει απότομα τα επίπεδα ενέργειας αλλά και απότομα τα ρίχνει.
Δεν θα έχεις λιγούρες
Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά που επηρεάζουν την αίσθηση κορεσμού. Όταν τρως κάτι πολύ γλυκό, οι μύες στο στομάχι σου χαλαρώνουν ώστε να δεχτεί αρκετή ποσότητα φαγητού και οι ορμόνες της όρεξης απελευθερώνονται λόγω της γλυκύτητας των τεχνητών γλυκαντικών.
Θα κάνεις καλό στο δέρμα σου
Η ζάχαρη κάνει κακό στο δέρμα, επειδή οι πρωτεΐνες στην επιδερμίδα ενσωματώνουν τη ζάχαρη στη μοριακή τους δομή, με αποτέλεσμα να δημιουργούν περισσότερες ρυτίδες και να κάνουν την επιδερμίδα σου να φαίνεται γερασμένη. Εάν αντικαταστήσεις τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη με νερό, θα δεις βελτίωση στην όψη του δέρματός σου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ