Στη Ρόδο αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής και πιο συγκεκριμένα περί ώραν 14.10, ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ, για 24ωρη περίπου παραμονή, «καθ’οδόν» προς την Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
Αν και πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη, «τιμής ένεκεν» θα του γίνει θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι θα φτάσουν στο νησί μια ώρα ενωρίτερα.

Περιττό να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί ήδη «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, τόσο στο αεροδρόμιο Ρόδου, όσο και στο ξενοδοχείο και πέριξ αυτού, αλλά και στο Μέγαρο του Μεγάλου Μαγίστρου, το οποίο θα κλείσει για λόγους ασφαλείας, στις 3 το απόγευμα. Προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου, θα παραθέσει γεύμα, στο ξενοδοχείο «Rodos Palace» ο Ελληνας Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας, στο οποίο θα παρακαθήσουν, εκτός του Πρωθυπουργού, Ελληνες και Κινέζοι αξιωματούχοι.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο νησί μας στην αυριανή έντυπη έκδοση της «δημοκρατικής»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ