Τοπικές Ειδήσεις

Τα απόνερα από την απώλεια μισού εκατ. Ρώσων τουριστών και οι λιγοστές αφίξεις μέσω… Τουρκίας στα Δωδεκάνησα

Με βάση τα νούμερα από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το 2019 ήταν 530.000 περίπου οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι Ουκρανοί και οι Λευκορώσοι

Μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να έχει… φουλάρει τις μηχανές εν όψει του ‘’θερμού’’- όπως αναμένεται από πλευράς αφίξεων και πληροτήτων- καλοκαιριού, μία μερίδα ωστόσο τουριστικών επιχειρήσεων και γραφείων έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις.

Ο λόγος για το κομμάτι εκείνο του ελληνικού τουρισμού, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου προερχόταν τα τελευταία χρόνια από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις γύρω χώρες και λόγω του πολέμου, ο προγραμματισμός τους έχει ανατραπεί ολοκληρωτικά, έχοντας ζητήσει για τον λόγο αυτό -χωρίς να την έχουν λάβει, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο newmoney.gr αρμόδιες πηγές- στήριξη από το κυβερνητικό επιτελείο.

Μεταξύ των μέτρων στήριξης που έχουν ζητηθεί είναι η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τρέχουσες και δόσεις παλαιότερων ρυθμίσεων, παροχή της δυνατότητας να θέσουν σε αναστολή έως τα 2/3 των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού που απασχολούν κ.ά.), ενώ ως προϋπόθεση για την ένταξη στα μέτρα στήριξης θα πρέπει ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού τζίρου του έτος 2019, άνω του 55% να προερχόταν από τις εν λόγω τουριστικές αγορές.

Βασικό επιχείρημα «ότι είναι αντικειμενικά αδύνατον να μπορέσουν να αναπληρώσουν το κενό που δημιουργείται, συνάπτοντας συνεργασίες με άλλες τουριστικές αγορές».

Σημειωτέον ότι με βάση τα νούμερα από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το 2019 ήταν 530.000 περίπου οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι Ουκρανοί και οι Λευκορώσοι.

Το μερίδιο του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα, έχει μειωθεί στο 2,5% επί του συνόλου το τελευταίο διάστημα, ενώ οι αφίξεις από τη Ρωσία θεωρούνται λίγο πολύ ‘’χαμένες’’ τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη χρονιά.

Παρ’ όλ’ αυτά, το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένας μικρός αριθμός Ρώσων τουριστών που έχουν αρχίσει να έρχονται στην Ελλάδα κυρίως μέσω Τουρκίας, αλλά και μέσω Σερβίας και Αρμενίας όπως αναφέρoυν στο newmoney.gr οι ίδιες πηγές. Πρόκειται κυρίως για Ρώσους, επαναλαμβανόμενους επισκέπτες στη χώρα μας που προτιμούν τις υψηλότερες κατηγορίες ξενοδοχείων και τις πολυτελείς μονάδες σε γνωστούς προορισμούς στην Κρήτη και τη Χαλκιδική, ενώ υπάρχουν και οι ιδιωτικές πτήσεις που έρχονται στην Ελλάδα επίσης μέσω της Τουρκίας.

Αντίστοιχα από τα πολυτελή resorts που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια έχουν ξεκινήσει Ρώσοι που επισκέπτονται κυρίως προορισμούς στα Δωδεκάνησα.

Πηγή newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου