Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Τήλου στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

Ο Δήμος Τήλου ενέκρινε τη συμμετοχή στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών.

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με μέλη της μικρό νησιωτικούς Δήμους και Κοινότητες νησιών που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 5.000 κατοίκους. Σκοπός του Δικτύου είναι η ενίσχυση των δράσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας καθώς και η δικτύωση με αντίστοιχους νησιωτικούς Δήμους στην Ελλάδα και εξωτερικού και η ενίσχυση της νησιωτικής οικονομίας με έμφαση κυρίως στους τομείς τουρισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος.

Επιπροσθέτως, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είναι το Επίσημο Μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, μέλος των επιτροπών παρακολούθησης ΕΣΠΑ 2007 – 2013 των Διευρυμένων Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας Ιονίου Πελοποννήσου και Βόρειου Νότιου Αιγαίου Κρήτης. Υλοποιεί Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχει χωρίς επιπλέον οικονομική συμμετοχή.

Η λειτουργία του Δικτύου έχει ως βάση την συνεργασία και την οργάνωση των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό με σκοπό την μεταξύ τους προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων των μικρών νησιών.

Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου