Ειδήσεις

Σοφία Ζαχαράκη: Στόχος μας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που είναι η ουσία της περιφερειακής ανάπτυξης

Για το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης σχετικά με την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, καθώς και για την πορεία του ελληνικού τουρισμού για το 2021 μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού.

Αναφερόμενη στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, η Σοφία Ζαχαράκη επισημαίνει, μεταξύ άλλων: “Αυτό το οποίο θα επιχειρήσουμε είναι να κάνουμε είναι να βάλουμε προτεραιότητες που θα έχουν απτά και ορατά αποτελέσματα και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Θα πορευτούμε προφανώς στα βήματα που έχουν να κάνουν με τον γαστρονομικό τουρισμό. Έχει ήδη βγει ένα πόρισμα το οποίο είναι σε διαβούλευση και αφορά τις προτάσεις που έχει καταθέσει μια επιτροπή από έγκριτους ανθρώπους του πεδίου ως προς αυτό. Συζητάμε επίσης ζητήματα για τον συνεδριακό τουρισμό, πράγματα τα οποία έχουν, δυστυχώς, ατονήσει τον τελευταίο χρόνο γιατί τα συνέδρια που ζούσαμε κι εδώ στις μεγάλες πόλεις γίνονται διαδικτυακά, αλλά θέλουμε να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα, πώς θα επανέλθουμε στο ζήτημα της μεγάλης προσέλευσης ταξιδιωτών για τον συνεδριακό τουρισμό, αλλά και με τις υποδομές που χρειαζόμαστε. Μετά πηγαίνουμε σε διάφορες μορφές, στον ιαματικό, στα ζητήματα δηλαδή του τουρισμού που άπτονται και τουρισμού υγείας και ευεξίας και στον θρησκευτικό. Εγώ βάζω και άλλη μια παράμετρο που με ενδιαφέρει προσωπικά, τον εκπαιδευτικό τουρισμό. Έχουμε πολλά να κάνουμε έτσι ώστε να διευρύνουμε ή να κάνουμε όσο μπορούμε πράξη αυτή την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία είναι η ουσία της περιφερειακής ανάπτυξης”.

“Θα βάλουμε και θα βάλουμε πολύ ψηλά σε προτεραιότητα πράγματα που έχουν να κάνουν με το glamping, το glamourous camping. Πράγματα τα οποία ο κόσμος μπορεί να τα ακούει για πρώτη φορά, όμως μπορούν να δώσουν λύση, εγώ δεν λέω την επικρατούσα λύση, σε περιοχές που έχουν ανάγκη να αναπνεύσουν αυτή τη στιγμή με νέο πληθυσμό και νέους ταξιδιώτες και να επιμηκύνουν, όπως είπαμε πριν, και την τουριστική περίοδο”, προσθέτει η υφυπουργός Τουρισμού.

Μάλιστα, μιλώντας για την πορεία της φετινής σεζόν και απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου, η Σοφία Ζαχαράκη τονίζει: “Αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η ερώτηση του 1 εκατομμυρίου. Δεν μπορεί κάποιος να την απαντήσει. Περιοριζόμαστε σε σχέδια που θα είναι ουσιαστικά. Η Ελλάδα παραμένει και ανεβαίνει κιόλας στην προτίμηση των τουριστών ευρωπαϊκά και παγκοσμίως ως ένας ασφαλής προορισμός. Γιατί αν κάτι κερδήθηκε πέρυσι ήταν ότι όσοι ήρθαν στην Ελλάδα, γύρισαν πίσω και είπαν ότι εκεί πέρασα τις διακοπές μου με ασφάλεια. Είναι ένα διαβατήριο, ένα θετικό επιτόκιο που κέρδισε πέρυσι η Ελλάδα, η οποία βασανίστηκε πολύ. Όλος ο χώρος έχει πραγματικά βασανιστεί, έχει μια εύλογη αγωνία”.

Και καταλήγει: “Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι το ζήτημα του εμβολιασμού. Οι παράμετροι δηλαδή πώς πηγαίνουμε με την πανδημία, οι μεταλλάξεις που ακούμε, αλλά και ο ρυθμός εμβολιασμού σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και το Ισραήλ είναι, νομίζω, πρώτα βήματα μιας επιστροφής σιγά-σιγά με σταθερά βήματα, με βήματα ασφάλειας, σε ένα άνοιγμα που πιθανότατα και γι΄ αυτές τις χώρες, αν τελειώσει ο εμβολιασμός νωρίτερα, να μπορεί να είναι και ένας πιλότος για την έναρξη της τουριστικής περιόδου”.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου