ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χατζηδάκης: Έρχονται δύο δωρεάν rapid test τον μήνα για κάθε εργαζόμενο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Κ.Χατζηδάκης

Σειρά νέων μέτρων ενί­σχυ­σης και στή­ρι­ξης επι­χει­ρή­σεων και εργα­ζο­μέ­νων για την αντι­με­τώ­πιση των προ­βλη­μά­των από την υγειο­νο­μική κρίση, ανα­κοί­νωσε στη Βουλή ο υπουρ­γός Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σεων Κωστής Χατζη­δά­κης.

Συγκε­κρι­μένα ο κ. Χατζη­δά­κης ανέφερε πως το επόμενο διά­στημα θα τεθεί σε λει­τουρ­γία ψηφιακή πλατ­φόρμα στην οποία οι εργο­δό­τες θα δηλώ­νουν τους εργα­ζό­με­νούς τους. Αφού δηλω­θούν, οι ενεργοί εργα­ζό­με­νοι θα μπορούν να υπο­βάλ­λουν αίτημα για δύο δωρεάν τεστ covid-19 τον μήνα.

Ανα­λυ­τικά όσα έκανε γνωστά ο κ. Χατζη­δά­κης:

-Παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου οι ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές επι­χει­ρή­σεων και ελεύ­θε­ρων επαγ­γελ­μα­τιών που έληγαν στις 30 Απρι­λίου και αφο­ρού­σαν την περίοδο της πρώτης καρα­ντί­νας.

-Σύντομα θα κατα­τε­θεί στη Βουλή ρύθμιση που θα ορίζει ειδικό πλαίσιο απο­πλη­ρω­μής με επιλογή είτε 24 άτοκων δόσεων είτε με 48 δόσεις και με επι­τό­κιο 2,5% και έναρξη κατα­βο­λής από 1/1/2022.

«Με αυτό το σχήμα, το υπουρ­γείο Εργα­σίας ευθυ­γραμ­μί­ζε­ται με το Υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών δημιουρ­γώ­ντας ένα ολο­κλη­ρω­μένο πλαίσιο προ­στα­σίας για εργα­ζο­μέ­νους και επι­χει­ρή­σεις», σημεί­ωσε ο κ. Χατζη­δά­κης.

-Θα δημο­σιευ­θεί άμεσα στο ΦΕΚ, απόφαση για παρά­ταση μέχρι το Φεβρουά­ριο των οφειλών του Ιανουα­ρίου, με τους ίδιους πλητ­τό­με­νους κλάδους.

-Τις επό­με­νες μέρες θα λει­τουρ­γή­σει ειδική πλατ­φόρμα, μέσω της οποίας οι εργο­δό­τες θα δηλώ­νουν το σύνολο του προ­σω­πι­κού τους και οι εργα­ζό­με­νοι θα μπορούν να κάνουν δύο φορές το μήνα «ράπιντ τεστ», ενώ το κόστος θα καλύ­πτε­ται από τον κρατικό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό.

«Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουρ­γείο Εργα­σίας και το Κέντρο Εμβο­λια­σμών ώστε να λαμ­βά­νο­νται τα όποια επι­πλέον μέτρα που χρειά­ζο­νται», ανέφερε ο κ. Χατζη­δά­κης.

-Σύντομα θα κατα­τε­θεί στη Βουλή ένα σύγ­χρονο ευρω­παϊκό νομο­θε­τικό πλαίσιο για την κατάρ­τιση το οποίο θα την συνδέει με την αμοιβή όσων παρέ­χουν κατάρ­τιση.

Ακόμα, ο κ. Χατζη­δά­κης επε­σή­μανε ότι εντα­τι­κο­ποιού­νται οι έλεγχοι του ΣΕΠ και άμεσα θα προ­σλη­φθούν 121 άτομα.

«Στόχος όλων αυτών των μέτρων, που θα επι­και­ρο­ποιού­νται συνεχώς και θα ανα­προ­σαρ­μό­ζο­νται ανάλογα με την εξέλιξη της παν­δη­μίας, είναι να αντι­με­τω­πι­στούν οι συνέ­πειες της υγειο­νο­μι­κής κρίσης, όσο καλύ­τερα μπο­ρούμε βάσει των δημο­σιο­νο­μι­κών μας αντοχών και να περά­σουμε στην επόμενη μέρα με όσο πιο ομαλό τρόπο γίνεται», υπο­γράμ­μισε ο κ. Χατζη­δά­κης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.