ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΒ: Κάλεσμα στη Γερμανία να προβεί σε υποχωρήσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΕΒ

Τις ελλη­νι­κές θέσεις υπο­στη­ρί­ζει ο πρό­ε­δρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας ζητώ­ντας παράλ­ληλα από την γερ­μα­νική πλευρά να φανεί διαλ­λα­κτι­κό­τερη

Σε συνέ­ντευξη που έδωσε στη γερ­μα­νική εφη­με­ρίδα Handelsblatt κ. Φέσσας ζητεί από την γερ­μα­νική κυβέρ­νηση να επι­δεί­ξει κατα­νό­ηση.

«Η Γερ­μα­νία πρέπει να δει τη “μεγάλη εικόνα” και να κατα­νο­ή­σει τη θέση στην οποία βρί­σκε­ται η Ελλάδα. Έχουμε χάσει το ¼ του ΑΕΠ. Το ποσοστό ανερ­γίας βρί­σκε­ται στο 25%. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλη­θυ­σμού μας είναι απο­γοη­τευ­μένο και θυμω­μένο. Η Γερ­μα­νία πρέπει να το κατα­νο­ή­σει αυτό» ανα­φέ­ρει ο πρό­ε­δρος του ΣΕΒ υπεν­θυ­μί­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη που υπέ­δειξε η Ευρώπη κατά την επα­νέ­νωση της Γερ­μα­νίας.

Σε ότι αφορά τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις, ο κ. Φέσσας εμφα­νί­ζε­ται υπέρ­μα­χος της συναί­νε­σης. «Αυτό αντα­πο­κρί­νε­ται στις αρχές της Ευρώπης» ανα­φέ­ρει και σημειώ­νει ότι η ελλη­νική πλευρά έχει ήδη προβεί σε εμφα­νείς παρα­χω­ρή­σεις (χρέος, αποδοχή δράσεων του προη­γού­με­νου προ­γράμ­μα­τος προ­σαρ­μο­γής). «Αυτά είναι τα πρώτα βήματα για έναν συμ­βι­βα­σμό και μιας λύσης win-win. Αν δεν υπάρξει συμ­φω­νία, θα χάσουν όλοι» υπο­γραμ­μί­ζει.

Ο πρό­ε­δρος του ΣΕΒ κλήθηκε να απα­ντή­σει σε ερω­τή­σεις τόσο για το εφαρ­μο­ζό­μενο πρό­γραμμα όσο και τις προ­γραμ­μα­τι­κές δηλώ­σεις κυβέρ­νη­σης.

Για το πρώτο ζήτημα υπο­στή­ριξε ότι υπήρξε πρόοδος σε ότι αφορά τον τομέα της δημο­σιο­νο­μι­κής εξυ­γί­αν­σης. Επε­σή­μανε ωστόσο ότι θα έπρεπε να έχουν προ­τα­χθεί οι διορ­θω­τι­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις.

Για τις εξαγ­γε­λίες της νέας κυβέρ­νη­σης παρα­δέ­χθηκε ότι γίνεται προ­σπά­θεια για να βρεθεί μια ισορ­ρο­πία μεταξύ της προ­ε­κλο­γι­κής ρητο­ρι­κής και της δύσκο­λης κατά­στα­σης στην οποία βρί­σκε­ται η χώρα. «Η κυβέρ­νηση προ­σπα­θεί να ικα­νο­ποι­ή­σει τους ψηφο­φό­ρους της και ταυ­τό­χρονα να δια­σφα­λί­σει την ευρω­παική προ­ο­πτική της χώρας» κατα­λή­γει ο κ. Φέσσας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.