Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ένας 54χρονος ημεδαπός, υπότροπος σε υποθέσεις ναρκωτικών και σεξουαλικών εγκλημάτων, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, γιατί αφαιρούσε σημαντικές ποσότητες αλκοολούχων ποτών από σούπερ μάρκετ.
Ο 54χρονος, φέρεται συγκεκριμένα την 21η Ιουλίου 2017 να αφαίρεσε από το σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» 6 φιάλες ποτών, την ίδια μέρα να αφαίρεσε ακόμη 4, 2 συσκευασίες με πλαστικά γάντια και ένα ζευγάρι παντόφλες.
Κατά το χρονικό διάστημα από 13 Ιουλίου 2017 έως 20 Ιουλίου 2017, αφαίρεσε από το ίδιο σούπερ μάρκετ 25 αλκοολούχα ποτά. Εντός του μηνός Απριλίου του έτους 2017 μετέβη περισσότερες από μία φορές στο σούπερ μάρκετ «ΠΑΠΠΟΥ» στην Ιξιά και αφαίρεσε 7 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών ενώ κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του έτους 2017 έως και την 21 Ιουλίου 2017 αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ στην Ρόδο 6 ακόμη φιάλες.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 75 % και αποφυλακίστηκε με βούλευμα και αντικαταστάθηκε η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.
Επί ένα χρόνο υποχρεούται, όπως είπε, να εμφανίζεται στις Αστυνομικές Αρχές και να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή που του χορηγεί η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Τα ισχυρά φάρμακα που λαμβάνει του δημιούργησαν προβλήματα υγείας και του διέκοψαν τη χορήγηση των ψυχοφαρμάκων τους τελευταίους 3 μήνες με αποτέλεσμα να επανέλθει το ψυχοσωματικό σύνδρομο της διπολικής διαταραχής αυτή τη φορά με εμμονή στην κατανάλωση αλκοόλ και στη συγκέντρωση φιαλών ως ψυχαναγκασμό.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καταβενάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ