Τοπικές Ειδήσεις

Αγωγή τριών συγγενών του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα με απορριμματοφόρο όχημα, Ευάγγελου Λεοντή

Ενωπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία περιουσιακών διαφορών- αυτοκίνητα) προσέφυγαν με αγωγή αποζημίωσης τρείς οικείοι του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα με απορριμματοφόρο όχημα σε ηλικία 25 ετών Ροδίτη Ευάγγελου Λεοντή.
Οι τρείς συγγενείς του 25χρονου διεκδικούν ειδικότερα αποζημίωση συνολικού ύψους 750.000 ευρώ από έναν κάτοικο της Ρόδου οδηγό του οχήματος, μια ομόρρυθμη εταιρεία που εδρεύει στην Δράμα και μια ανώνυμη ασφαλιστική εταιρεία.

Η πρώτη εναγόμενη είναι η μητέρα του θανόντος, η δεύτερη η γιαγιά του και ο τρίτος ο θετός του πατέρας.
Οπως εκθέτουν στην αγωγή που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης, την
3 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα περί ώρα 9 :30 το πρωί, ο συγγενής τους, επέβαινε και οδηγούσε μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του μάρκας PIAGGIO-BEVERLY, επί της οδού Ανατολικών Ακτών-Αεροδρομίου –Τσαΐρι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Τσαΐρι.
Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, έχει πλάτος 9 μέτρων και οι δύο λωρίδες (μία ανά κατεύθυνση) διαχωρίζονται στο οδόστρωμα με διπλή συνεχόμενη διαχωριστική γραμμή.
Διατηρούσε σταθερή ταχύτητα και είχε τεταμένη την προσοχή του και διερχόταν από το σημείο του 1ου χλμ της οδού Ανατολικών Ακτών-Αεροδρομίου –Τσαΐρι, και συγκεκριμένα στο ύψος της εξόδου του πρατηρίου καυσίμων της EΚO που βρισκόταν στα δεξιά του.
Όλως αιφνιδίως, ο πρώτος εναγόμενος, οδηγώντας απορριμματοφόρο όχημα ιδιοκτησίας της δεύτερης εναγόμενης ομόρρυθμης εταιρίας, ασφαλισμένου στην τρίτη εναγόμενη ασφαλιστική εταιρία, εξήλθε από τον χώρο του πρατηρίου καυσίμων, στρίβοντας αριστερά με σκοπό να εισέλθει στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο.
Τα δύο ρεύματα χωρίζονται από διπλή διαχωριστική γραμμή και ο πρώτος εναγόμενος οδηγός επιχείρησε, όπως εκθέτουν, αντικανονική στροφή προς τα αριστερά για να εισέλθει στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς να ελέγξει και χωρίς να κοιτάξει αριστερά του αν διέρχεται άλλο όχημα και ως εκ τούτου δεν είδε καν ότι διήρχετο εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή με τη μοτοσυκλέτα του ο οδηγός, κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας του.

Επιχειρώντας απότομα, την συγκεκριμένη αντικανονική στροφή, παρεμβλήθη με την είσοδό του στο οδόστρωμα, αιφνιδίως, στο ρεύμα κυκλοφορίας του μοτοσικλετιστή, ακριβώς έμπροσθέν του, παραβιάζοντας την διπλή διαχωριστική γραμμή, κλείνοντάς του κάθετα το δρόμο, με αποτέλεσμα αναπόφευκτα, παρόλο που επιχείρησε να ακινητοποιήσει τη μοτοσυκλέτα φρενάροντας, να μην αποφευχθεί η σύγκρουση και να προσκρούσει με σφοδρότητα στην πίσω αριστερή πλευρά του ογκώδους σιδερένιου απορριμματοφόρου οχήματος, με τραγική συνέπεια, η μοτοσυκλέτα να συντριβεί ολοσχερώς και να παραμορφωθεί εξολοκλήρου και κυρίως ο οδηγός να οδηγηθεί σε ακαριαίο βίαιο θάνατο, αφού το σώμα του συνεθλήβη απ’την σφοδρή πρόσκρουση και εκτινάχθηκε στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, όπου περισυλέγη μέσα από μια λίμνη αίματος η παραμορφωμένη σορός του απ’ το ΕΚΑΒ.
Υποστηρίζουν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για το ως άνω τροχαίο δυστύχημα, ήταν ο πρώτος εναγόμενος οδηγός του απορριμματοφόρου οχήματος, καθώς ων επαγγελματίας οδηγός κινούμενος επί σειρά ετών στο οδικό δίκτυο της περιοχής, έχοντας γνώση ότι επιχειρεί αντικανονική αριστερή στροφή, παραβίασε ευθέως τον ΚΟΚ και πάτησε την διπλή διαχωριστική γραμμή.
Με την αγωγή τους διεκδικούν να καταδικαστούν οι εναγόμενοι να καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον ο καθένας:
-Στην πρώτη το ποσό των 300.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστη.
-Στη δεύτερη το ποσό των 250.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστη.

Στον τρίτο το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου