ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωγή τριών συγγενών του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα με απορριμματοφόρο όχημα, Ευάγγελου Λεοντή

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
θανατηφόρο τροχαίο Ευάγγελου Λεοντή
Μέγεθος γραμμάτων

Ενω­πιον του Μο­νο­με­λούς Πρω­το­δι­κεί­ου Ρόδου (δια­δι­κα­σία πε­ριου­σια­κών δια­φο­ρών- αυ­το­κί­νη­τα) προ­σέ­φυ­γαν με αγωγή απο­ζη­μί­ω­σης τρείς οι­κεί­οι του αδι­κο­χα­μέ­νου σε τρο­χαίο δυ­στύ­χη­μα με απορ­ριμ­μα­το­φό­ρο όχημα σε ηλι­κία 25 ετών Ρο­δί­τη Ευάγ­γε­λου Λε­ο­ντή.

Οι τρείς συγ­γε­νείς του 25χρο­νου διεκ­δι­κούν ει­δι­κό­τε­ρα απο­ζη­μί­ω­ση συ­νο­λι­κού ύψους 750.000 ευρώ από έναν κά­τοι­κο της Ρόδου οδηγό του οχή­μα­τος, μια ομόρ­ρυθ­μη εται­ρεία που εδρεύ­ει στην Δράμα και μια ανώ­νυ­μη ασφα­λι­στι­κή εται­ρεία.

Η πρώτη ενα­γό­με­νη είναι η μη­τέ­ρα του θα­νό­ντος, η δεύ­τε­ρη η για­γιά του και ο τρί­τος ο θετός του πα­τέ­ρας.

Οπως εκ­θέ­τουν στην αγωγή που υπέ­βα­λε ο δι­κη­γό­ρος κ. Μηνάς Τσέρ­κης, την

3 Οκτω­βρί­ου 2021, ημέρα Κυ­ρια­κή και ώρα περί ώρα 9 :30 το πρωί, ο συγ­γε­νής τους, επέ­βαι­νε και οδη­γού­σε μο­το­συ­κλέ­τα ιδιο­κτη­σί­ας του μάρ­κας PIAGGIO-BEVERLY, επί της οδού Ανα­το­λι­κών Ακτών-Αε­ρο­δρο­μί­ου –Τσα­ΐ­ρι στο ρεύμα κυ­κλο­φο­ρί­ας προς Τσα­ΐ­ρι.

Ο δρό­μος είναι δι­πλής κα­τεύ­θυν­σης, έχει πλά­τος 9 μέ­τρων και οι δύο λω­ρί­δες (μία ανά κα­τεύ­θυν­ση) δια­χω­ρί­ζο­νται στο οδό­στρω­μα με διπλή συ­νε­χό­με­νη δια­χω­ρι­στι­κή γραμ­μή.

Δια­τη­ρού­σε στα­θε­ρή τα­χύ­τη­τα και είχε τε­τα­μέ­νη την προ­σο­χή του και διερ­χό­ταν από το ση­μείο του 1ου χλμ της οδού Ανα­το­λι­κών Ακτών-Αε­ρο­δρο­μί­ου –Τσα­ΐ­ρι, και συ­γκε­κρι­μέ­να στο ύψος της εξό­δου του πρα­τη­ρί­ου καυ­σί­μων της EΚO που βρι­σκό­ταν στα δεξιά του.

Όλως αιφ­νι­δί­ως, ο πρώ­τος ενα­γό­με­νος, οδη­γώ­ντας απορ­ριμ­μα­το­φό­ρο όχημα ιδιο­κτη­σί­ας της δεύ­τε­ρης ενα­γό­με­νης ομόρ­ρυθ­μης εται­ρί­ας, ασφα­λι­σμέ­νου στην τρίτη ενα­γό­με­νη ασφα­λι­στι­κή εται­ρία, εξήλ­θε από τον χώρο του πρα­τη­ρί­ου καυ­σί­μων, στρί­βο­ντας αρι­στε­ρά με σκοπό να ει­σέλ­θει στο απέ­να­ντι ρεύμα κυ­κλο­φο­ρί­ας με κα­τεύ­θυν­ση προς το αε­ρο­δρό­μιο.

Τα δύο ρεύ­μα­τα χω­ρί­ζο­νται από διπλή δια­χω­ρι­στι­κή γραμ­μή και ο πρώ­τος ενα­γό­με­νος οδη­γός επι­χεί­ρη­σε, όπως εκ­θέ­τουν, αντι­κα­νο­νι­κή στρο­φή προς τα αρι­στε­ρά για να ει­σέλ­θει στο απέ­να­ντι ρεύμα κυ­κλο­φο­ρί­ας, χωρίς να ελέγ­ξει και χωρίς να κοι­τά­ξει αρι­στε­ρά του αν διέρ­χε­ται άλλο όχημα και ως εκ τού­του δεν είδε καν ότι δι­ήρ­χε­το εκεί­νη τη συ­γκε­κρι­μέ­νη στιγ­μή με τη μο­το­συ­κλέ­τα του ο οδη­γός, κα­νο­νι­κά στο ρεύμα κυ­κλο­φο­ρί­ας του.

Επι­χει­ρώ­ντας από­το­μα, την συ­γκε­κρι­μέ­νη αντι­κα­νο­νι­κή στρο­φή, πα­ρεμ­βλή­θη με την εί­σο­δό του στο οδό­στρω­μα, αιφ­νι­δί­ως, στο ρεύμα κυ­κλο­φο­ρί­ας του μο­το­σι­κλε­τι­στή, ακρι­βώς έμπρο­σθέν του, πα­ρα­βιά­ζο­ντας την διπλή δια­χω­ρι­στι­κή γραμ­μή, κλεί­νο­ντάς του κά­θε­τα το δρόμο, με απο­τέ­λε­σμα ανα­πό­φευ­κτα, πα­ρό­λο που επι­χεί­ρη­σε να ακι­νη­το­ποι­ή­σει τη μο­το­συ­κλέ­τα φρε­νά­ρο­ντας, να μην απο­φευ­χθεί η σύ­γκρου­ση και να προ­σκρού­σει με σφο­δρό­τη­τα στην πίσω αρι­στε­ρή πλευ­ρά του ογκώ­δους σι­δε­ρέ­νιου απορ­ριμ­μα­το­φό­ρου οχή­μα­τος, με τρα­γι­κή συ­νέ­πεια, η μο­το­συ­κλέ­τα να συ­ντρι­βεί ολο­σχε­ρώς και να πα­ρα­μορ­φω­θεί εξο­λο­κλή­ρου και κυ­ρί­ως ο οδη­γός να οδη­γη­θεί σε ακα­ριαίο βίαιο θά­να­το, αφού το σώμα του συ­νε­θλή­βη απ’την σφο­δρή πρό­σκρου­ση και εκτι­νά­χθη­κε στη δεξιά πλευ­ρά του οδο­στρώ­μα­τος, όπου πε­ρι­συ­λέ­γη μέσα από μια λίμνη αί­μα­τος η πα­ρα­μορ­φω­μέ­νη σορός του απ’ το ΕΚΑΒ.

Υπο­στη­ρί­ζουν ότι απο­κλει­στι­κά υπεύ­θυ­νος για το ως άνω τρο­χαίο δυ­στύ­χη­μα, ήταν ο πρώ­τος ενα­γό­με­νος οδη­γός του απορ­ριμ­μα­το­φό­ρου οχή­μα­τος, καθώς ων επαγ­γελ­μα­τί­ας οδη­γός κι­νού­με­νος επί σειρά ετών στο οδικό δί­κτυο της πε­ριο­χής, έχο­ντας γνώση ότι επι­χει­ρεί αντι­κα­νο­νι­κή αρι­στε­ρή στρο­φή, πα­ρα­βί­α­σε ευ­θέ­ως τον ΚΟΚ και πά­τη­σε την διπλή δια­χω­ρι­στι­κή γραμ­μή.

Με την αγωγή τους διεκ­δι­κούν να κα­τα­δι­κα­στούν οι ενα­γό­με­νοι να κα­τα­βά­λουν αλ­λη­λεγ­γύ­ως και εις ολό­κλη­ρον ο κα­θέ­νας:

-Στην πρώτη το ποσό των 300.000 ευρώ ως χρη­μα­τι­κή ικα­νο­ποί­η­ση για την ψυ­χι­κή οδύνη που υπέ­στη.

-Στη δεύ­τε­ρη το ποσό των 250.000 ευρώ ως χρη­μα­τι­κή ικα­νο­ποί­η­ση για την ψυ­χι­κή οδύνη που υπέ­στη.

Στον τρίτο το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρη­μα­τι­κή ικα­νο­ποί­η­ση για την ψυ­χι­κή οδύνη που υπέ­στη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.