ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Στο σπίτι του κρεμασμένου…»!

Μάκης Δούβαλης 2 λεπτά ανάγνωση
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η επι­τροπή του γυναι­κείου τμή­μα­τος καλα­θο­σφαί­ρι­σης του Α.Σ. Κώων «Ο Ιππο­κρά­της»- Kos Hotel παρά το γεγονός ότι δεν συνη­θί­ζει να προ­βαί­νει σε «επι­κοι­νω­νιακά παι­χνί­δια» απά­ντησε στην επι­στολή της Ανα­γέν­νη­σης Ν. Ρυσίου περί κακής φιλο­ξε­νίας στην Κω, γιατί θεωρεί άδικες τις «κατη­γο­ρίες» και την παρα­πλη­ρο­φό­ρηση. Μάλλον οι κύριοι-ες της Ανα­γέν­νη­σης ξεχνούν ότι απευ­θύ­νο­νται σε μία νησιώ­τικη ομάδα, που δυστυ­χώς για μας δια­θέ­τει ένα κλειστό γυμνα­στή­ριο, που καλεί­ται να καλύψει τις ανάγκες όλων των τοπικών ομάδων του νησιού, καλα­θο­σφαί­ρι­σης και πετο­σφαί­ρι­σης. Δυστυ­χώς, δεν γινόταν να παρα­χω­ρη­θούν οι ώρες προ­πό­νη­σης μας για τις δικές σας ανάγκες, ούτε να μείνει ανοιχτό το γήπεδο μέχρι τις 12. Οι κανόνες και ώρες λει­τουρ­γίες του γηπέδου δεν αλλά­ζουν με το έτσι θέλω. Να σας θυμί­σουμε ωστόσο, ότι πέρυσι η ομάδα σας αρνή­θηκε να μας παρα­χω­ρή­σει ώρες προ­πό­νη­σης στο γήπεδο της, για τον ίδιο λόγο, ενώ και εμείς είχαμε ταξι­δέ­ψει νωρί­τερα, χωρίς όμως να το κάνουμε θέμα. Το ίδιο ακριβώς συμ­βαί­νει και με τα σωμα­τεία της Αθήνας. Που ήταν η δική σας αλλη­λεγ­γύη; Η ομάδα μας έχει ανα­λά­βει την οργά­νωση σημα­ντι­κών αθλη­τι­κών διορ­γα­νώ­σεων για το γυναι­κείο μπάσκετ και ουδέ­ποτε έγινε λόγος για κακή φιλο­ξε­νία. Κάθε φορά προ­σπα­θούμε να προ­σφέ­ρουμε ό,τι καλύ­τερο στους φιλο­ξε­νού­με­νους μας, παρά το γεγονός ότι δεν λαμ­βά­νουμε ίση μετα­χεί­ριση. Να σημειω­θεί ότι είναι η πρώτη φορά που δεν παρα­χω­ρή­θηκε ώρα προ­πό­νη­σης σε φιλο­ξε­νού­μενο σωμα­τείο και δεν ήταν εσκεμ­μένο.

Επίσης, γίνεται λόγος για κακή διαι­τη­σία. Δεν θεω­ρούμε ότι ένα παι­χνίδι χάνεται από κακή διαι­τη­σία. Σίγουρα, μπορεί να υπάρ­ξουν άσχημα σφυ­ρίγ­ματα, όμως το παι­χνίδι κρί­νε­ται από εμάς του ιδίους. Άλλωστε, στου κρε­μα­σμέ­νου το σπίτι μη μιλάτε για σχοινί. Αλλά αφού το θέλετε; Πείτε μας πώς μπορεί να κριθεί ένα παι­χνίδι από τη διαι­τη­σία όταν σε όλη τη διάρ­κεια του παι­χνι­διού είχε χτιστεί διαφορά 18 πόντων και καμία στιγμή αυτή δεν απει­λή­θηκε; Αν είχατε προ­σέ­ξει το φύλλο αγώνος θα είχατε δια­πι­στώ­σει ότι η ομάδα μας είχε χρεωθεί 5 φάουλ περισ­σό­τερα από εσάς και εκτέ­λεσε μόλις 2 περισ­σό­τε­ρες βολές. Ας μην ψάχνουμε για απο­διο­πο­μπαί­ους τράγους για μία κακή εμφά­νιση, που κάθε ομάδα μπορεί να έχει.

Τέλος, ανα­φέ­ρε­στε στην έννοια του fair play. Η ομάδα σας μέχρι και την τελευ­ταία στιγμή πάλευε να μειώσει τη διαφορά πόντων. Λόγω της φύσης του πρω­τα­θλή­μα­τος κατα­νο­είτε και κατα­νο­ούμε επο­μέ­νως τη σημασία που έχει η διαφορά πόντων σε όλα τα παι­χνί­δια.. Δεν μπο­ρείτε να μιλάτε για fair play. Πόσο μάλλον όταν αρνεί­στε να δώσετε το χέρι σας στο τέλος του παι­χνι­διού. Επίσης, πως μπο­ρείτε να ανα­φέ­ρε­στε στη τήρηση κανόνων, όταν εσείς οι ίδιοι δεν μπο­ρείτε να εφαρ­μό­σετε τον πιο απλό γενικό κανόνα. Αλήθεια, γιατί η ομάδα σας εμφα­νί­στηκε με ανοι­χτό­χρω­μες εμφα­νί­σεις, όταν η δεύτερη ομάδα, ορι­σμένη βάσει προ­γράμ­μα­τος (φιλο­ξε­νού­μενη ομάδα), θα πρέπει να φορά σκου­ρό­χρω­μες εμφα­νί­σεις;

Εμείς σεβό­με­νοι την προ­σπά­θεια σας και χωρίς ειρω­νεία ευχό­μα­στε καλή συνέ­χεια στο πρω­τά­θλημα, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας την αξία σας ως αντί­παλο. Να είστε σίγου­ροι ότι και εμείς οι ίδιοι είμαστε υπέρ­μα­χοι όλων των αρχών και αξιών του αθλη­τι­σμού”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.