Ρεπορτάζ

Δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου

Δικαιώθηκαν οι 20 εργαζόμενοι στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, οι οποίοι είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη διεκδικώντας την καταβολή επιδομάτων αδείας και επιδομάτων εορτών.
Στην Ρόδο βρέθηκε χτες ο δικηγόρος τους κ. Δημήτρης Πετρόπουλος (εκπροσωπώντας το γραφείο του γνωστού εργατολόγου κ. Αλέξη Μητρόπουλου) ο οποίος είχε συνάντηση μαζί τους για ενημέρωση.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην “δημοκρατική” ο κ. Πετρόπουλος:
«Βρέθηκα στην Ρόδο για να ενημερώσω τους εργαζόμενους του Δήμου Ρόδου για την απόφαση του ΣτΕ. Πρόκειται για 20 άτομα, αορίστου χρόνου οι οποίοι δικαιώθηκαν και τώρα θα πρέπει ο Δήμος Ρόδου να καταβάλει στον καθένα από 2.000 ευρώ.
Είναι άμεσα απαιτητά τα χρήματα. Η σχετική απόφαση θα κοινοποιηθεί στον Δήμο Ρόδου και επισήμως. Η προσφυγή είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο.
Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για να αλλάξει και η νομολογία που πάει να διαμορφωθεί -αφού ουσιαστικά αφορά τους μονίμους υπαλλήλους και όχι τους αορίστου χρόνου. Ωστόσο, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να ακολουθήσουν και τα πολιτικά δικαστήρια την αντίστοιχη νομολογία που θα διαμορφωθεί από το ΣτΕ».
Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος και για ανάλογες περιπτώσεις σε άλλους δήμους της Ελλάδας.
Σχολιάζοντας την απόφαση ο κ. Πετρόπουλος, υπογράμμισε τα εξής: «Είναι μια απόφαση που θα βοηθήσει και άλλες περιοχές. Είμαστε δίπλα τους για να διεκδικήσουν όσα τους οφείλονται. Ήδη καταφέραμε και δικαιώθηκαν 300 άτομα που εργάζονταν στα κοινωφελή προγράμματα του Δήμου Πάτρας, να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλους δήμους ενώ γίνονται αγωγές για λογαριασμό πολλών εργαζομένων».
Για το θέμα ο κ. Πετρόπουλος είχε συνάντηση με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Ρόδου κ. Δημήτρη Σαλαμαστράκη, με τον οποίο συζήτησαν την απόφαση. Από εκεί και πέρα θα γίνει η επίσημη κοινοποίηση στην δημοτική αρχή, για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου