Ειδήσεις

Ο Γιώργος Μπαρμπούτης διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Ρόδο

Ο Γιώργος Μπαρμπούτης αναλαμβάνει διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Ρόδο.

Ο κ. Μπαρμπούτης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου και μετακόμισε στην Αθήνα σε νεαρή ηλικία. Το 1979 αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και αργότερα, με υποτροφία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, όπου φοίτησε στο WAGNER COLLEGE και στο PACE UNIVERSITY αποκτώντας Μ.Β.Α. και Post Master’s C.Α.G.S.B, , εξειδικευόμενος στους τομείς του Οργανωσιακού Management, International Marketing και της Εταιρικής Επικοινωνίας.

Το 1989, πήγε στο Παρίσι, όπου φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα της Διοίκησης Διεθνών Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο ΙΜΗΙ των Πανεπιστημίων CORNELL UNIVERSITY & ESSEC (Ecole Superieure des Sciences Economiques et Commerciales). Είναι επιπλέον κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Μ.Sc. από το ALBA (Athens Graduate Business School) στον τομέα της Στρατηγικής Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Από το έτος 1991 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο του τουρισμού εργαζόμενος ως Director of Marketing & Corpοrate Communications στον Όμιλο Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Β. Α. Καμπουράκη (Ξενοδοχεία MEDITERRANEAN και RODOS PALACE Resort & Convention Center ), ενώ σήμερα διατηρεί την ιδιότητα του μέλους των Διοικητικών Συμβουλίων των ανωτέρω επιχειρήσεων.

Το έτος 1999 υπήρξε εκ των πρωτεργατών της καινοτόμου πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου έργου χιλιετίας, εμπνευσμένου ιδεολογικά από το αρχαίο θαύμα του Κολοσσού της Ρόδου και αφιερωμένου στις οικουμενικές αξίες της παγκόσμιας ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, έχοντας σαν στόχους την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος ειρήνης στην περιοχή της Μεσογείου. Στη συνέχεια, ενεργώντας με την ιδιότητα του εκπροσώπου έργου Αναβίωσης Κολοσσού του Δήμου Ροδίων αλλά και του Project Leader της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου έχει υποστηρίξει την ιδεατή υλοποίηση του εγχειρήματος με εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια και fora.

Έχει δώσει επίσης διαλέξεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ,σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε Οργανισμούς όπως η ΑΣΤΕΡ, ο Σ.Ε.Τ.Ε., η Ε.Ε.Δ.Ε. και το TEDx Rhodes. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια σε θέματα που αφορούν στους τομείς της στρατηγικής, του σύγχρονου management των επιχειρήσεων, του marketing του συνεδριακού τουρισμού, του branding, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Τέλος, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Greek Chapter του SITE (Society of Travel Excellence), μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Επιτροπής Προώθησης Συνεδριακού Τουρισμού της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου καθώς και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου