Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το ελληνικό νησί, όπου σημειώθηκε νέα ένταση με αφορμή την απόφαση των αρχών να μεταφερθούν οι μετανάστες, που είχαν βρει καταλύματα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, στο στάδιο του νησιού Ανταγόρας.

Μία ημέρα μετά το περιστατικό με τον αστυνομικό, ο οποίος χαστούκισε έναν μετανάστη στην Κω, νέες εικόνες φτάνουν από το νησί, την ώρα μάλιστα που ο δήμαρχος ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και προειδοποιεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα.

Η νέα ένταση στο νησί ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση των αρχών να μεταφερθούν οι μετανάστες, που είχαν βρει καταλύματα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, στο στάδιο του νησιού Ανταγόρας.

Ωστόσο, οι μετανάστες, δεν δέχονται σήμερα να μπουν στο γήπεδο, το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τους φιλοξενήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη καθυστέρηση των αρχών.

Έτσι, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών.

Σύμφωνα με απεσταλμένο του Associated Press, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τους πυροσβεστήρες όταν ξέσπασαν καυγάδες ανάμεσα στους μετανάστες που περίμεναν στο στάδιο του νησιού.

Η Daily Mail, στην ιστοσελίδα της οποίας τα επεισόδια στην Κω είναι πρώτο θέμα, γράφει ότι οι αστυνομικοί, κάποιοι με πολιτικά, προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη χρησιμοποιώντας γκλομπ και τρομοκρατώντας τον κόσμο.

«Θέλουμε τα χαρτιά μας για να φύγουμε, θέλουμε να φάμε», φώναζαν οι μετανάστες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Η ιστοδελίδα kosnews24.gr έχει αναρτήσει βίντεο στο οποίο, σύμφωνα με το portal, μετανάστες επιτίθενται στο αυτοκίνητο της ασφάλειας της Κω.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ