Την αποβολή του Πρωτέα Απερίου από το Ποσειδώνιο Κύπελλο Καρπάθου 2015 αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης, η οποία συνήλθε και μετά από συναίνεση της Ε.Π.Σ.Δ. και λαμβάνοντας υπόψη α) το εξώδικο του Τσαγκάρη Μιχαήλ του Δημητρίου, πατέρα των ποδοσφαιριστών του Α.Σ. Πρωτέα Απερίου, Ανδρέα Μιχ. Τσαγκάρη και Νικολάου Μιχ. Τσαγκάρη, β) την από 13-06-2015 αποδοχή από πλευράς του Α.Σ. Πρωτέα Απερίου, δια του νόμιμου εκπροσώπου του, του Καταστατικού του ΠΚΚ 2015 και του ΚΑΠ και γ) το άρθρο 35 του Κ.Α.Π. το οποίο εν συντομία αναφέρει ότι:

«Όλες οι διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του Καταστατικού και του ΚΑΠ των αποφάσεων, οδηγιών, εγκυκλίων κλπ, της διοργανώτριας και αφορά τις συμμετέχουσες ομάδες στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιουδήποτε προσώπου που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με τις ομάδες ή που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου, επιλύονται αποκλειστικά και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα, που καθορίζονται στο Καταστατικό και στους κανονισμούς των Ε.Π.Σ. και απαγορεύουν σε κάθε περίπτωση τη προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια. Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του ΚΑΠ, φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται ποινές», αποφάσισε τα εξής:

Στην περίπτωση του Α.Σ. Πρωτέα Απερίου συγκεκριμένα, αποφασίζεται ομόφωνα μετά την παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ, από τον Μιχαήλ Τσαγκάρη του Δημητρίου, πατέρα των ποδοσφαιριστών του Α.Σ. Πρωτέα Απερίου Ανδρέα Μιχ. Τσαγκάρη και Νικολάου Μιχ. Τσαγκάρη και εν γένει φίλαθλου του Α.Σ. Πρωτέα Απερίου, την ΑΠΟΒΟΛΗ της ομάδας Α.Σ. Απερίου Πρωτέας, από κάθε επίσημο παιχνίδι του ΠΚΚ 2015 από σήμερα, ως την ανάκληση του εξωδίκου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πρωτέας  δεν θα αγωνισθεί στον προγραμματισμένο για μεθαύριο προημιτελικό του Κυπέλλου Καρπάθου κόντρα στα Πηγάδια, εκτός και αν ανακληθεί το εξώδικο. Τη θέση του στο νοκ άουτ παιχνίδι, το οποίο θα κρίνει την πρόκριση στην ημιτελική φάση θα πάρουν, όπως όλα δείχνουν οι Πυλές, που τερμάτισαν στην τέταρτη θέση του 1ου ομίλου της διοργάνωσης.

Εξάλλου, αύριο θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός του θεσμού, στον οποίο θα αναμετρηθούν οι Μενετές, που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο και η Αρκάσα, που κατέλαβε την τρίτη θέση στον 2ο όμιλο. Ο νικητής του αυριανού αγώνα θα αντιμετωπίσει στον έναν εκ των δύο ημιτελικών τον Απόλλωνα Βωλάδας την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Το ματς θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Καρπάθου και θα ξεκινήσει στις 18.00.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ