Ρεπορτάζ

Διαστάσεις προσλαμβάνουν οι κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα

Οι καταλύτες αποτελούν ένα σημαντικό και πολύ ακριβό εξάρτημα σε όλα τα οχήματα καθώς περιορίζει τις εκπομπές επικίνδυνων ρύπων στην ατμόσφαιρα προστατεύοντας το περιβάλλον αλλά και την ανθρώπινη ζωή.
Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται εκ νέου μεγάλη έξαρση στις κλοπές καταλυτών στο νησί της Ρόδου καθώς αποτελούν ένα ανταλλακτικό από το οποίο οι κλέφτες αποκομίζουν εύκολα από 100 έως και 350 ευρώ το κομμάτι ενώ η έλλειψη στοιχείων και δεδομένων ευνοεί τη διακίνησή τους χωρίς φορολογικά παραστατικά.
Το Νοέμβριο του 2020 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου εξάρθρωσε την πρώτη σπείρα αθίγγανων κλεφτών.
Την 3η Νοεμβρίου 2020 συνελήφθη στη Ρόδο ένας 52χρονος αθίγγανος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μισό ναρκωτικό δισκίο και διάφορα εργαλεία.
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Νοεμβρίου 2020 ο 52χρονος από κοινού με δύο συνεργούς, ηλικίας 14 και 22 ετών, αφαίρεσαν καταλύτη από αυτοκίνητο.
Εκτοτε η δράση οργανωμένης σπείρας δεν έχει σταματήσει με πιο πρόσφατη την κλοπή καταλυτών και από επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων τόσο στις εγκαταστάσεις της στην πόλη της Ρόδου όσο και από τον χώρο στάθμευσης οχημάτων της στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου