ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναστροφή του αρνητικού κλίματος στις κρατήσεις από Γερμανία-Εντυπωσιακή αύξηση στην Κω

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τουρίστες Αεροδρόμιο

Aναστροφή της πτω­τι­κής τάσης στις κρα­τή­σεις για ελλη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς στη Γερ­μα­νία κατα­γρά­φηκε το Μάιο, σύμφωνα με τα στοι­χεία της κορυ­φαίας γερ­μα­νι­κής εται­ρείας παροχής στοι­χείων κρα­τή­σεων TravelTainment.

Μετά τους πρώτους μήνες του έτους, που η ζήτηση για τη χώρα μας ήταν μειω­μένη, το Μάιο οι κρα­τή­σεις πακέτων για το Ηρά­κλειο της Κρήτης ήταν αυξη­μέ­νες κατά 6% (μετά από συνε­χείς μειώ­σεις το πρώτο 4μηνο), ενώ σημα­ντική αύξηση κατά 15% υπήρξε για την Κω, η οποία εισήλθε αυτόν το μήνα στα κορυ­φαία 10 αερο­δρό­μια προ­ο­ρι­σμών για τους Γερ­μα­νούς.
Η Ρόδος έμεινε εκτός της κορυ­φαίας 10άδας τον προη­γού­μενο μήνα.

Μεγάλος χαμένος προ­ο­ρι­σμός στις κρα­τή­σεις του Μαίου ήταν τα Κανάρια Νησιά, όπου οι κρα­τή­σεις ήταν εντυ­πω­σιακά μειω­μέ­νες και στα 4 αερο­δρό­μια: στην Φου­ερ­τε­βε­ντούρα ήταν κάτω από 19% τον περα­σμένο μήνα μετά από μια πτώση 13% τον Απρίλιο, στο Λας Πάλμας παρου­σί­α­σαν πτώση 9%, μετά από πτώση 11% τον προη­γού­μενο μήνα, στη Νότια Τενε­ρίφη μειώ­θη­καν κατά 12% τον περα­σμένο μήνα και στο Arrecife μειώ­θη­καν κατά 7%.Υπήρξε επίσης βρα­δύ­τερη ανά­πτυξη για τα κύρια αιγυ­πτιακά αερο­δρό­μιο προ­ο­ρι­σμού των Γερ­μα­νών, της Χουρ­γκά­ντα, με μόλις 6% αύξηση τον περα­σμένο μήνα, καθώς η θεα­μα­τική ανά­καμψη που ξεκί­νησε το περα­σμένο φθι­νό­πωρο άρχισε να επι­στρέ­φει στα φυσιο­λο­γικά επίπεδα.

Σε αντί­θεση, στη Μαγιόρκα (Πάλμα) οι κρα­τή­σεις παρου­σί­α­σαν υγιή αύξηση 13%, επι­στρέ­φο­ντας σε διψήφιο ρυθμό ανά­πτυ­ξης μετά από μια βρα­δύ­τερη αύξηση 7% τον Απρίλιο.Η Αττά­λεια, το μεγα­λύ­τερο αερο­δρό­μιο στην κατά­ταξη προ­ο­ρι­σμών, δια­τή­ρησε την ισχυρή διψήφια αύξηση των τελευ­ταίων μηνών με αύξηση 17% στις κρα­τή­σεις πακέτων δια­κο­πών και το Μάιο.Το αερο­δρό­μιο της Τυνη­σίας Enfidha υπο­χώ­ρησε και πάλι με μια πτώση 22% στις κρα­τή­σεις.Επι­ση­μαί­νε­ται ότι το σύτημα της TravelTainment χρη­σι­μο­ποιεί­ται από περίπου 11.000 ταξι­διω­τικά γραφεία στη Γερ­μα­νία για να κάνουν τις κρα­τή­σεις οργα­νω­μέ­νων δια­κο­πών από 130 tour operators, ενώ το Δια­δί­κτυο του Booking Engine χρη­σι­μο­ποιεί­ται από περισ­σό­τε­ρους από 350 σε απευ­θείας σύνδεση ταξι­διω­τι­κούς πρά­κτο­ρες και πύλες. Συνο­λικά, η θυγα­τρική της Amadeus επε­ξερ­γά­ζε­ται περισ­σό­τε­ρες από 250,000 κρα­τή­σεις δια­κο­πών ανά μήνα.

tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.