Η επιστήμη συναρπάζει τα παιδιά, ακονίζει το μυαλό τους και εμπλουτίζει τις γνώσεις τους. Τα παιδιά γοητεύονται από τα μυστήρια του ουρανού και από τα μεγάλα αινίγματα της ζωής, και με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και γνώσης, που είναι το ζητούμενο της δραστηριότητάς μας.

Κάθε εβδομάδα διαλέγουμε ένα συγκεκριμένο θέμα: τον ήλιο, τους πλανήτες, τους κομήτες, τα άστρα, τους γαλαξίες, τις μαύρες τρύπες.. Τα παιδιά βλέπουν slides, video, φωτογραφίες και συζητάμε όλοι μαζί για τις απορίες και τις ιδέες τους.

Γίνονται μικροί επιστήμονες μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, δημιουργία στο εργαστήριο, συμμετοχή σε βιωματικά παιχνίδια, και στο τέλος συνθέτουν το δικό τους βιβλίο αστρονομίας. Επίσης τα παιδιά συμμετέχουν σε μια τρισδιάστατη διαστημική κατασκευή και ζωγραφίζουν ένα αληθινό γκράφιτι με θέμα «Το Θαυμαστό Διάστημα».

Απώτερος σκοπός μας είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής και η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις και την κατάκτηση του διαστήματος από τον άνθρωπο.

Κι’ ακόμη:
Στα υπερσύγχρονα εργαστήρια φυσικής και χημείας τα παιδιά θα ασχοληθούν με πειράματα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα γνωρίσουν καθημερινές εφαρμογές της χημείας μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων. Στη μοναδική αίθουσα iPoint τα παιδιά θα δημιουργήσουν animation και cartoon με τα iPad, θα συνθέσουν και θα εκδώσουν το δικό τους ηλεκτρονικό βιβλίο. Ο ψηφιακός κόσμος στα χέρια του κάθε μαθητή!

Για πληροφορίες: echatz@rodos-college.gr
22410-87747 (Κες Χατζηχρήστου Ελένη & Γεωργαλλίδη Ελένη )

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ