Με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκο Βάγια συναντήθηκε  σήμερα  το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετιδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε μια σειρά  θεμάτων που απασχολούν τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.   Συγκεκριμένα συζητήθηκε η υπό διαμόρφωση  προγραμματική σύμβαση σχετικά  με την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βοσκής μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας σε κάθε νησί της, η καθυστέρηση που υπάρχει στην έγκριση του προσωπικού για την Δακοκτονία, η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης της εποπτείας των φορέων των εγγειοβελτιωτικών έργων στις Περιφέρειες όπως αποφάσισε το Υπουργείο,  καθώς  και η πορεία  των υπό πιστοποίηση  προϊόντων με την ένδειξη  Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Στο κρίσιμο θέμα των διαχειριστικών σχεδίων βοσκής, που ως γνωστόν υπάρχει η καταλυτική  ημερομηνία 30  Ιανουαρίου 2019, όσον αφορά την υποχρέωση  ύπαρξη των σχεδίων, προκειμένου να μπορούν να ενεργοποιηθούν τα δικαιώματα των κτηνοτρόφων, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την παράταση κατά ένα εξάμηνο τουλάχιστον,  προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται μετά από ένα διεθνή διαγωνισμό που ακόμα  δεν έχει ξεκινήσει.

Όπως ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, σύντομα θα κληθούν οι Περιφέρειες στο Υπουργείο  προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Για τα υπόλοιπα  θέματα που συζητήθηκαν  ο κ. Ζαννετίδης ενημερώθηκε για την μέχρι τώρα πορεία τους.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ