Σε κλίμα ειλικρίνειας, συνεργασίας και συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κω κ.Γιώργου Κυρίτση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π.Κουρουμπλή.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε από τον κ. Χαρίτση επιπρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 21 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την  αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κω

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν τα έργα στο εσωτερικό λιμάνι, στην Ακτή Κουντουριώτη, προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα της παραλιακής ζώνης, και με χρηματοδότηση, αν χρειαστεί, από το Δήμο Κω και το Λιμενικό Ταμείο, όπως είχε προτείνει ο Δήμαρχος Κω.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Δήμαρχος Κω συμφώνησαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα αφού στη χερσαία ζώνη στο εσωτερικό λιμάνι κυκλοφορούν χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες του νησιού, διακινούνται επιβάτες με τα ημερόπλοια και πρέπει να αποκατασταθεί η εικόνα του λιμανιού.

Ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφθεί την Κω, μετά τις 20 Μαΐου προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή και της πολιτικής ηγεσίας των δύο Υπουργείων Υποδομών και Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό έγινε συζήτηση και ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης του master plan του λιμανιού της Κω.

Σε δήλωση του ,αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης αναφέρει:

‘’ Έγινε μια ειλικρινής και ουσιαστική συνάντηση.

Εμάς όλους στην Κω, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξεκινήσουν τα έργα στο λιμάνι, έχουν ήδη περάσει 10 μήνες από το σεισμό.

Ο Δήμος θα συνδράμει την Πολιτεία και αν δεν επαρκούν τα 29 εκ.ευρώ, θα διατεθούν πόροι από το Λιμενικό Ταμείο για να γίνουν τα έργα στη χερσαία ζώνη, στην Ακτή Κουντουριώτη. Με την πρόταση του Δήμου Κω συμφώνησε και ο κ.Υπουργός.

Μόνο με συνεργασία μπορούμε να δώσουμε λύση.

Στις νομικές υπηρεσίες εναπόκειται πλέον να επιλεγεί ο τρόπος που θα γίνει αυτό, με πιθανή εκδοχή την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας θα επισκεφθεί την Κω στο διάστημα 20 έως 25 Μαΐου για να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο αλλά και για να συζητήσουμε τα ζητήματα που συνδέονται με την πρόταση του Δήμου για τις λιμενικές εγκαταστάσεις και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.’’

 

 

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ