Με υποτιμητικό ύφους, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, αναφέρθηκε στη χώρα μας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντιδρώντας τις αρνητικές προοπτικές που δίνουν οι οίκοι αξιολόγησης αλλά και αναλυτές στην τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν, επιχείρησε σύγκριση με τη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας «τελειωμένη» την Ελλάδα.

«Αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι ακροβάτες (σ.σ. oι ξένοι οίκοι αξιολόγησης)… Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά» σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος σε συνέδριο.

«Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτό; (σ.σ η αναβάθμιση)» διερωτήθηκε ο Ερντογάν, και για να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολίας ξεκαθάρισε: «στην Ελλάδα αναφέρομαι».

«Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας» πρόσθεσε.  Την περασμένη εβδομάδα το ΔΝΤ προειδοποίησε την Άγκυρα να λάβει μέτρα για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, εντούτοις η τουρκική κυβέρνηση αγνοεί τις διεθνείς προειδοποιήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με αυτό τον τρόπο στην Ελλάδα ο Ερντογάν. Στις 9 Μαρτίου, αναφερόμενος στην υποβάθμιση της Τουρκίας από τον οίκο Moody’s, ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει τον οίκο αξιολόγησης ότι διενεργεί τις μετρήσεις του με δύο μέτρα και δύο σταθμά, σχολιάζοντας έτσι και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως είχε μεταδώσει τότε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ