Τοπικές Ειδήσεις

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Ναι στο κλείσιμο των παλαιών σφαγείων αλλά όχι με πειράματα που θα ανάψουν τη φωτιά του μεταναστευτικού

Ερωτηματικά και έντονη ανησυχία, στους καλά γνωρίζοντες το θέμα που αφορά το μεταναστευτικό, έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής, να προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, για την κατάληψη του ακινήτου που παλαιότερα λειτουργούσε ως σφαγείο επί της οδού Αυστραλίας στη Ρόδο.

Η κίνηση αυτή έγινε σε μια προσπάθεια, να κλείσει οριστικά πλέον η άτυπη δομή, φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, αφού οι κρατικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις, δεν υλοποιήθηκαν.

Εξαιτίας της προχειρότητας, με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα από την κυβέρνηση και με δεδομένο, ότι έμεινε στα λόγια η δέσμευση, για το κλείσιμο της άτυπης δομής, στο τέλος του Νοεμβρίου του 2020, έπρεπε να οδηγηθεί η κατάσταση στο οριστικό κλείσιμο των παλαιών σφαγείων.

Μόνο που έγινε με λάθος τρόπο, αφού οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες που διαμένουν τώρα στα παλαιά σφαγεία θα μείνουν άστεγοι.

Χωρίς άλλη μέριμνα, θα σπεύσουν να κατακλύσουν τα δημοτικά πάρκα και γενικά τους διαθέσιμους ανοικτούς χώρους της πόλεως, γεγονός που θα γίνει μπούμερανγκ για τη δημοτική αρχή.

Θα προηγηθεί της έξωσης των ανθρώπων αυτών από τα παλαιά σφαγεία , η καταγραφή τους ώστε να γίνει γνωστό ποιοι κατέχουν δελτία αναγνωρισμένων προσφύγων και τις σχετικές άδειες διαμονής ώστε να ενημερωθούν για τα χρήματα που δικαιούνται και τις επιδοτήσεις για τις κατοικίες που θα μισθώσουν για να μείνουν ;

Θα προηγηθεί η καταγραφή επίσης των παράτυπων μεταναστών και θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε οι άνθρωποι αυτοί να προωθηθούν σε άλλες δομές που λειτουργούν στη χώρα για να μείνουν εκεί;

Το ΜέΡΑ 25 ζητά και από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μηταράκη να πάρει επί της ουσίας θέση και κυρίως να συμβάλει, στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος, που σοβεί εδώ και χρόνια.

Γιατί στην πράξη από το υπουργείο Μετανάστευσης δεν έγινε τίποτε για το κλείσιμο της άτυπης δομής, που δημιουργήθηκε για να μην γεμίσει η Ρόδος με πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες όπως έγινε σε άλλα νησιά πριν δημιουργηθούν σε αυτά οι δομές φιλοξενίας τους.

Παρά τις διαμαρτυρίες όλων των εκπροσώπων των φορέων των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, που έχουν υποστεί και ζημιές εξαιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς, σε ορισμένες περιπτώσεις των ανθρώπων αυτών, το υπουργείο Μετανάστευσης δεν έπραξε τίποτε.

Αντιθέτως, ο αρμόδιος υπουργός, μετέθεσε την ευθύνη στο Δήμο, γιατί σε αυτόν ανήκει το συγκεκριμένο ακίνητο, χωρίς ουδεμία άλλη υποστηρικτική ενέργεια ή απόφαση που θα βοηθούσε στην επίλυση του προβλήματος.

Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιούται να ομιλεί, γιατί ως κυβέρνηση δεν έλυσε, αλλά γιγάντωσε το πρόβλημα με συνέπεια να γεμίσουν τα νησιά με παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες.

Επιπλέον το 2016 όταν υπεγράφη η απόφαση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας με την οποία δόθηκε το πράσινο φως για να μετατραπούν τα νησιά σε αποθήκες ανθρωπίνων ψυχών όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά συνυπέγραψε.

 

 

 

Το ΜέΡΑ 25 ζητά, το κλείσιμο της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στα παλαιά σφαγεία, θέμα για το οποίο έχει καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή αλλά με διαδικασίες τέτοιες που θα οδηγήσουν στη λύση του μεταναστευτικού και όχι στη διόγκωση του.

Γιατί αν εκτός από την πανδημία ανοίξει και θέμα με τους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες που θα βρουν στέγη στα πάρκα, οι συνέπειες θα έχουν αντίκτυπο στον τουρισμό και το μάρμαρο θα το πληρώσει ο προορισμός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου