Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκστρατεία «Let’s do it Rhodes»

Η εθελοντική οικογένεια του Let’s do it Rhodes! έδωσε το παρών της για τέταρτη συνεχή χρονιά στην καθιερωμένη πια συνάντηση. Γιόρτασαν την ημέρα έχοντας ως μήνυμα: «Συντονιζόμαστε μία μέρα τον χρόνο και τις άλλες τριακόσιες εξήντα τρεις συνεργαζόμαστε».

Τοπικοί φορείς, πρόσκοποι, σύλλογοι, σχολεία, οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Ρόδου, πολίτες καθάρισαν κι ομόρφυναν αρχαιολογικούς χώρους και όχι μόνο.

Πρώτος πάντα εθελοντής ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, που από νωρίς το πρωί βοηθούσε στον καθαρισμό του οδικού δικτύου του Μόντε Σμιθ.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου με τη διευθύντρια του κα. Στουππή Τσαμπίκα, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος την Παρασκευή 4 Απριλίου καθάρισαν το αθλητικό κέντρο Καρακόνερο.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού φρόντισε για μια άλλη χρονιά το πάρκο Κασιωτών το Σάββατο 5 Απριλίου, ενώ την Κυριακή 6 Απριλίου μαζί με το Π.Α.Ο.Ρ Νέοι Ορίζοντες συμμετείχαν σε καθαρισμό στο δρόμο προς το νερόμυλο στην κοινότητα Απολλώνων.

Στην πόλη της Ρόδου επεμβάσεις έγιναν στο οδικό δίκτυο του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου του Μόντε Σμιθ με το δυναμικό παρόν των ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου, τους Εθελοντές για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Ρόδου και τα Ροδιακά Οικολογικά.

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ρόδου, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων μαζί με το Europe Direct Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου επιμελήθηκαν το πάρκο έναντι του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, με το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου μαζί με μέλη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ φρόντισαν όπως κάθε χρόνο την παραλία του Ζέφυρου.

Στην Ιαλυσσό ο αντιδήμαρχος κ. Κορωναίος Γιάννης, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, το προσωπικό της δημοτικής ενότητας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού, ο Χριστιανικός, Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Προφήτης Ηλίας», το Ξενοδοχείο Sun Beach Resort Complex και εθελοντές δημότες συντονίστηκαν και καθάρισαν το οδικό δίκτυο της Φιλερήμου

Στη Λίνδο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Παρισίδης Γιώργος με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, τους υπαλλήλους της τοπικής κοινότητας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου φρόντισαν για τον περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης Λίνδου και τη διαδρομή που οδηγεί προς την Ακρόπολη.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σορωνής κ. Μαρίνος Ιωάννης μαζί με τη Νεολαία Σορωνής Φορτακλοί, εθελοντές και το προσωπικό της τοπικής κοινότητας καθάρισαν το δρόμο και τα πεζοδρόμια προς την παραλία της Σορωνής

Στη Νότια Ρόδο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαναγρού «Ταξιάρχης» καθάρισε την ευρύτερη περιοχή της μονής του Αγίου Θωμά.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κρεμαστής βρέθηκε στην παιδική χαρά και στα γήπεδα της παραλίας Κρεμαστής, όπου φρόντισε για την καθαριότητά τους, ενώ το 3ο σύστημα προσκόπων Παραδεισίου καθάρισε το μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι της Παναγιάς Υπαπαντής, στην είσοδο του χωριού.

«Ευχόμαστε να καταφέραμε, μετά από τέσσερα χρόνια που επαναλαμβάνουμε το Let’s do it να περάσαμε το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Το στίγμα μας είναι ότι όλοι μαζί, κάθε μέρα, μπορούμε να πηγαίνουμε τη Ρόδο μας ένα βήμα πιο πέρα. Χαιρόμαστε που έχει γίνει συνείδηση σε οργανωμένες ομάδες, σε εθελοντές σε πολίτες η προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε η κα. Χατζηνικήτα Άννα, εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού και δια βίου μάθησης.

Ευγενικός χορηγός της πρωτοβουλίας όπως κάθε χρόνο οι Πηγές Καλλιθέας – Δημοτική Επιχείρηση Ρόδου Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.Α. Α.Ε.)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου