Ειδήσεις

Ο θάνατός του αποδίδεται στη χρήση ναρκωτικών

Σε χρήση ναρκωτικών αποδίδεται ο άδικος θάνατος, σε ηλικία μόλις 33 ετών, ενός Ροδίτη στ’ Απόλλωνα, λίγες μέρες μετά την αλλαγή του χρόνου, σύμφωνα με δικογραφία που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου το ΑΤ Σαλάκου.

Ιατρός γενικής ιατρικής που εκτελεί εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Εμπωνας επιλήφθηκε του περιστατικού που διεκομίσθη την 16η Ιανουαρίου 2014 στο Κέντρο Υγείας της περιοχής την 05.40 ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 33χρονος παρουσίαζε δύσπνοια ενώ οι οικείοι του ενημέρωσαν την ιατρό ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Στην ιατρό αναφέρθηκε η λήψη ναρκωτικών χαπιών Xanax και Vulbegal την 14η Ιανουαρίου 2014.

Ο 33χρονος ανέφερε ζάλη και αδιαθεσία. Κατά την κλινική του εξέταση, στο Κέντρο Υγείας Εμπωνας, τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, μάσκα οξυγόνου και έγιναν πολλαπλές προσπάθειες ανεύρεσης φλέβας για τοποθέτηση ενδοφλέβιων υγρών (γλυκόζη), οι οποίες όμως ήταν ανεπιτυχείς, λόγω της πολυετούς χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Λόγω έλλειψης ενέσιμου γλυκαγόνου στο Κέντρο Υγείας του χορηγήθηκε μίγμα νερού με δύο κουταλιές ζάχαρη.

Λόγω της σοβαρής κλινικής κατάστασης του περιστατικού και των μέσων που διαθέτει στο Κέντρο Υγείας Εμπωνας, η ιατρός έκρινε απαραίτητη την μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, γι’ αυτό και κάλεσε ασθενοφόρο μέσω του ΕΚΑΒ, περί ώρα 07.00 διότι στο Κέντρο Υγείας Εμπωνας εκείνη τη χρονική στιγμή δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου.

Με την πάροδο μίας ώρας περίπου έφτασε στο Κέντρο Υγείας Εμπωνας ασθενοφόρο με δύο άτομα οι οποίοι παρέλαβαν τον ασθενή με τον συνοδό πατέρα του και αναχώρησαν για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Πριν προλάβει να φθάσει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο 33χρονος έχασε τελείως τις αισθήσεις του. Οι προσπάθειες ανάτασής του δεν απέδωσαν καρπούς και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με τους οικείους του ο 33χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών από την ηλικία των δεκαέξι ετών.
Είχαν γίνει προσπάθειες σε διάφορα ιδρύματα για αποτοξίνωσή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Από τη χρήση παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας στην καρδιά και του έγινε αλλαγή βαλβίδας σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου